Najistaknutiji pojedinci u Istri 2011.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proglašeni su najuspješniji pojedinci u Istarskoj županiji u ovoj godini s podrucja gospodarstva, zdravstva, kulture, sporta i glazbe te u kategoriji po izboru slušatelja Radio Pule, izabrani u sklopu projekta Istriana. To su Udruga vinara i vinogradara Vinistra, Mikela Ristoski, Stjepan Hauser, dr. Ante Ivancic i Giacomo Scotti, kojima su na svecanosti u kinu Valli urucene statue Istriana.

Time je ujedno i istoimeni projekt novinara Daniela Sponze, u suradnji s Radio Pulom i Istarskom županijom, doživio svoje cetvrto izdanje.

Tatjana Kaštelan, glavna urednica Hrvatskog radija-Radio Pule, najprije je spomenutu statuu urucila istarskom glazbeniku Serdu Valicu, koji ju drugi put osvojio u kategoriji po izboru slušatelja Radio Pule.

Kandidate su po ostalim kategorijama nominirali clanovi povjerenstva za dodjelu Istriane, a potom su glasali gradonacelnici i nacelnici opcina u Istri, predsjednici uprava najvecih gospodarskih subjekata u Županiji, celnici kulturnih, glazbenih i sportskih institucija i novinari.

Uz statuu, koja je rad pulskog akademskog kipara Erosa Cakica, svim je laureatima poklonjena i fotografija podmorja pulskog fotografa Branislava Danevskog, a svi su laureati predstavljeni kratkim filmom.

Mikeli Ristoski, dobitnici Istriane iz podrucja sporta, statuu je uz buket cvijeca urucio pulski gradonacelnik Boris Miletic. Iz podrucja gospodarstva Istriana je pripala Udruzi vinara i vinogradara Vinistra, a nagradu je istarski župan Ivan Jakovcic urucio predsjedniku udruge Ivici Matoševicu.

Kao priznanje za doprinos u kulturi, statuu je književniku, novinaru i javnom djelatniku Giacomu Scottiju predao županijski procelnik za kulturu Vladimir Torbica. Istrianu je u ime dobitnika s podrucja glazbe, violoncelista Stjepana Hausera, primila njegova majka Marija iz ruku predstavnika generalnog sponzora projekta, predsjednika Uprave Istarske kreditne banke Umag Mire Dodica.

Za angažman i doprinos u podrucju zdravstva ove je godine nagraden dr. Ante Ivancic, ravnatelj Istarskih domova zdravstva, a Istrianu mu je predao ravnatelj pulske opce bolnice dr. Lems Jerin.

Svecanost dodjele, ciji je program vodio uskladeni tandem Ronald Braus i Jana Vuckovic, glazbeno su zacinili pjevacica Lidija Bacic i uvijek rado videni Erik Balija, a za kraj su pjesmom božicnog štiha okupljene iz prepune dvorane kina Valli ispratili Bruno Krajcar i Nataša Petric Tasha. (S. ROJNIC SINKOVIC; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter