Najgore je kad se istuširaš i odeš sa stadiona


Slaven Belupo - Istra 1961 2:0. Tim rezultatom okončane su tri posljednje prvenstvene utakmice što su ih ova dva kluba odigrala u Koprivnici, u kojoj su "zeleno-žuti" u svojoj prvoligaškoj povijesti dosad gostovali 17 puta i samo jednom, 22. veljače 2014. godine, u Pulu se vratili s punim plijenom. Šest puta su momčadi podijelile bodove, deset ogleda okončani su pobjedom domaćina, a trenutačno ozračje oko oba kluba ukazuje na to da bi se "farmaceuti" sutra opet mogli radovati.

Nakon što je na njoj zamijenio Željka Kopića, Tomislav Ivković je u prošlom kolu dočekao prvu pobjedu na koprivničkoj klupi s kojom je dobio željeni mir i sigurno da će tri boda osvojena na gostovanju kod Rudeša željeti "oploditi" domaćim trijumfom nad Istrom 1961, dok se Puljani, s druge strane, sve teže nose s egzistencijalnim problemima, što je pokazao i nedjeljni ogled s Hajdukom.

Tri smiješna gola

- Situacija je teška i netko se s njom može nositi, a netko baš i ne te se to onda osjeti na terenu. Ono što nas drži to je dobra atmosfera u svlačionici koja nam pomaže da se borimo i trudimo, ali normalno je da ima igrača kojima sve ovo teško pada i s glavama nisu sto posto unutra. Plod toga su tri smiješna gola na susretu s Hajdukom koji su stigli kao plod naše dekoncentracije i koje sigurno ne bismo primili da situacija nije ovakva - rekao je Ed Kevin Kokorović, vezni igrač Istre 1961, priznavši da njega i njegove suigrače još uvijek malo boli taj poraz od Hajduka. - Problem je to prvo poluvrijeme koje smo jako loše odigrali, drugo je već bilo puno bolje, skoro na nivou utakmica s Rijekom i Dinamom na kojima smo pokazali da ova momčad vrijedi te da se čak i u ovoj teškoj situaciji možemo sa svima ravnopravno nositi. Vjerujem da to možemo potvrditi i u Koprivnici, ali moramo taj pad koncentracije koji utječe na naše izvedbe svesti na najmanju moguću mjeru.

Recept je jednostavan, kad se istrči na teren trebaju se svi problemi gurnuti u zapećak, ali to je puno lakše reći nego sprovesti u djelo.

- Iskreno, u cijeloj ovoj situaciji najgore se osjećaš kad se istuširaš i odeš sa stadiona. Dok si na treningu zaboraviš na sve probleme, isto je tako i na utakmici jer si tada fokusiran na teren, ali kad iziđeš iz svlačionice onda se sve brige opet vrate, jer znaš da ćeš uskoro doći kući te da će gazda opet nazvati i pitati kad će dobiti svoj novac koji mu mi ne možemo plati - naglasio je Kokorović, istaknuvši i da igračima posljednjih dana više nitko ne govori hoće li se i kada trenutačna situacija razriješiti. - Otkad smo se vratili iz Vinkovaca, operativni direktor Podnar jednom se spustio u svlačionicu prije treninga i to je bilo to. Možda je i bolje tako, da nam nitko ništa ne govori, a ne kao prije kad se stalno pričalo da će se sve riješiti sutra ili najkasnije prekosutra. Najprije smo trebali dobiti plaće kad HNS uplati novac, potom kad nas netko kupi što je bilo praktički dogovoreno, dok ovako barem znamo da nema ništa konkretno. S druge strane, trener se stvarno trudi i svaka mu čast na tome. Osigurao nam je i ručak u restoranu i tako barem s te strane imamo manje troškove, dok se za ostalo snalazimo i posuđujemo jedan od drugoga.

Prilika iz kontre

Prvi koji se nisu mogli nositi s tom situacijom bili su Mitrevski i Gotal koji su nakon ogleda s Hajdukom napustili zeleno-žute redove.

- Nije nas njihov odlazak iznenadio jer su ga najavili prije utakmice i znali smo što će se dogoditi. Sigurno da će nam faliti, ali s druge strane, koga nema bez njega se može i vjerujem da će svatko kome trener da šansu napraviti sve što je u njegovoj moći da je iskoristi i na najbolji mogući način opravda povjerenje - nije dvojio Kokorović, koji je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 12 utakmica, od čega je četiri puta na terenu ostao od prvog do posljednjeg sudačkog zvižduka. - Posljednje tri utakmice krenuo sam u početnoj postavi i ne mogu biti nezadovoljan svojim igrama, što ne znači da ne mogu biti još bolji. Promjene formacije mi ne smetaju, jer bez obzira na koji se trener odluči raspored, mene uvijek vidi u sredini terena, a da li ću biti bliže svom ili protivničkom golu to mi ne predstavlja problem jer se i tako često znamo zarotirati tijekom igre.

Prva utakmica na kojoj je Kokorović odradio svih 90 minuta bila je upravo ona kad je Slaven Belupo u osmom kolu gostovao na "Drosini", a "zeleno-žuti" pogotkom Hadžića upisali svoju prvu ovosezonsku pobjedu.

- Tad im je trener bio Kopić koji je insistirao na stalnom igranju visokog presinga, dok otkad ih je preuzeo Ivković moram priznati da ih još nisam pogledao na djelu, ali ne vjerujem da je u ovo kratko vrijeme što sjedi na klupi mogao puno toga promijeniti. Slaven je posljednjih nekoliko godina izgradio čvrstu momčad, iz koje se ove sezone izdvojio Ivanovski koji ih je na početku sezone nosio svojim golovima. Tu su još opasni Pejić napadu i odlični Bouadla u sredini terena, ali ipak je Ivanovski njihov glavni igrač. Kad je on prestao zabijati više nikog nisu dobili, ali sad se vratio te su nakon 11 "sušnih" kola napokon nekog pobijedili i to će im sigurno biti dodatni poticaj - svjestan je Kokorović. - S ta tri boda protiv Rudeša bit će im lakše sutra igrati, što ne znači da neće biti prisutan rezultatski pritisak jer će se od njih očekivati da nastave pobjednički niz. U tome vidim našu šansu, da iskoristimo njihov imperativ, prepustimo im inicijativu i potom dočekamo svoju priliku iz kontre. I mi i oni primamo malo golova, ali još manje ih dajemo te bi se lako moglo dogoditi da sutra jedan odluči pobjednika. Nadam se da ćemo mi biti ti koji će ga postići. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter