Najfotografiranija mjesta na svijetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zahvaljujuci jednom istraživanju, sastavljena je lista najfotografiranijih mjesta na svijetu. Zanimljiv je i zakljucak da svi fotografiraju ista mjesta, i to iz istog kuta!

Na stranici budgettravel.com objavljeni su rezultati istraživanja koje su napravili znanstvenici sa Sveucilišta Cornell. Analizirali su 35 milijuna Flickr fotografija te došli do zakljucka da svi fotografiraju ista mjesta iz istog kuta.

New York, Empire State Building
Zgrada ima 102 kata, a dizajnirali su je arhitekti Shreve, Lamb i Herman. Izgradena je 1931. godine, a gradnja je trajala godinu i 24 dana. Trenutacno je najviša zgrada u New Yorku, a od 1931. do 1972. godine bila je najviša zgrada na svijetu. Americko udruženje gradevinara proglasilo je Empire State Building jednim od sedam modernih svjetskih cuda.



London, Trafalgar Square
Turisticku atrakciju u središtu Londona dizajnirao je John Nash. Trg je poznat po brojnim znamenitostima, a krase ga fontane i skulpture. Osim turisticke atrakcije, trg je postao i glavno okupljalište demonstranata.



San Francisco, Union Square

Ovo važno povijesno raskrižje danas je i meka za hardcore šopingholicare i ljude koji vole promatrati druge ljude. Spaja Broadway i Fourth Avenue. Tu je i Union Square Park, koji je pod zaštitom njujorškog odjela za parkove i rekreaciju.



Pariz, Eiffelov toranj
Remek-djelo inženjera Alexandrea Gustava Eiffela iz 1889. godine sagradeno je u cast 100. obljetnice Francuske revolucije. Velicanstveno izgleda na fotografijama iz kojeg god kuta ga fotografirali. Ovaj željezni toranj sagraden na Champ de Mars (Marsova polja), pokraj rijeke Seine, najviša je gradevina u Parizu i jedan od najprepoznatljivijih svjetskih simbola. Sastoji se od tri dijela. Vrh prvog nalazi se na visini od 57 metara, drugi je na 115, a treci na 274 metra.



Los Angeles, Hollywood, Staza slavnih
Ovaj plocnik koji se prostire duž Hollywood Boulevarda i ulice Vine sadrži preko 2.000 zvijezda s imenima slavnih osoba kojima je pocast iskazala holivudska trgovacka komora zbog njihovog doprinosa industriji zabave.


Podijeli: Facebook Twiter