Najezda gmazova i dašak Sardinije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drugi dan 6. festivala vizualnog kazališta Labin publiku je u subotu prvo odveo u Rabac, gdje se na rivi odigrao prvi performans veceri. Skupina Da Motus iz Švicarske - Antonio Buhler i Brigitte Meuwly - izveli su komad naziva "Urbanthropus" koji je privukao pažnju ne samo publike festivala, vec i brojnih turista koji su se te veceri našli na rivi ispred marketa.

Buhler i Meuwly su prolaznike iznenadili kostimima koji su im pokrivali cijela tijela i zbog kojih su nalikovali na nemoguce gmazove ili još manje moguce vanzemaljce.



Izvodaci, kako piše u katalogu, "svojom izuzetno kontroliranom tjelesnom pojavnošcu, krecuci se poput zmije pojavljuju se kao u snu, provociraju svakodnevnu rutinu publike koja se zatekla na mjestu izvedbe, zatim nestaju". Tako je bilo i u Rapcu, a efikasnost njihovih kostima i suptilnost pokreta koji su nalikovali ritualu parenja ostat ce dugo u sjecanju publike.

Sasvim drugaciji program cekao je publiku u Labinu Kod špine. U tom je skrovitom kutku starog grada održan koncert Filomene Campus (glas) i Giorgia Sercija (gitara), glazbenika iz Sardinije koji žive i rade u Londonu.

Suradnju su poceli 2010., a stvaraju glazbu koja miješa jazz s melosom tradicionalnih sardinijskih pjesama - na što nas je vec naviknuo Enzo Favata. Njihov projekt "Duos" prepun je teatralnih momenata, a prve asocijacije tijekom slušanja njihovih pjesama su Mediteran i ljeto.


Podijeli: Facebook Twiter