Najekipa iz Vodnjana, a najfer pulske Pčelice

(Snimio D. MEMEDOVIĆ)
(Snimio D. MEMEDOVIĆ)

Na završnici olimpijskog festivala dječjih vrtića za Istarsku županiju jučer na kanfanarskom nogometnom igralištu slavila je ekipa iz nedalekog vrtića Petar Pan iz Vodnjana koja je u pet sportskih disciplina postigla najviše bodova, čak 106.

Za najsportskiju (fair-play) ekipu izabrane su Pčelice iz vrtića Centar u Puli, a sveukupno je na završnici koja je potrajala skoro tri sata sudjelovanje izborilo oko 300 predškolaca iz osam istarskih vrtića. Smilovala se i kiša koja je cijelog susreta prijetila pa je samo malo kapljicama uznemirila dodjelu medalja i pehara kojoj su prisustvovali kanfanarski načelnik Sandro Jurman, županijska pročelnica za obrazovanje Patricia Smoljan, predsjednik županijskog Saveza sportova Anton Peruško te tajnik Dario Koraca.

Najbrži trkači

Drugo su mjesto podijelili polaznici umaškog vrtića Duga i rovinjskog dječjeg vrtića s 63 bodova, a bod manje imao je pazinski vrtić Olge Ban. Peti su mališani iz porečkog vrtića Radost, a odmah uz njih iz labinskog Pjerine Vrbanac, dok su na začelju Pčelice iz pulskog Centra te skupina Mići tići iz pulskog Izvora.

Uz podizanje olimpijske zastave i svečanom smotrom otvoren je sportski festival koji je vješto komentarima pratio duhoviti voditelj Nenad Seferagić. Prvo je na repertoaru bilo natjecanje u trčanju na 50 metara u kojem je prvo mjesto osvojio Luka Vujnović iz Vodnjana, drugi je bio Niko Buljan iz Poreča, a treći Mateo Divković iz Vodnjana. Najbrža djevojčica, prema mjerenju tek stotinku sporija od najbržeg dječaka, bila je Magdalena Mucić iz Labina, druga je bila Tina Udovičić iz Pazina, a treća Tasha Šverko iz pulskih Pčelica.

Teški nogometni okršaji

U štafetnom trčanju (4x50) najbrži su bili Vodnjanci, drugi pulski Mići tići, a treći mali Porečani. Kod djevojčica u istoj disciplini na tron su se popele Vodnjanke, druge su bile Labinjanke, a treće Pazinke. U bacanju loptice u dalj najspretniji je bio An Lee Krasniqi iz Labina, drugi Matko Kalašić iz Vodnjana i treći Luka Hekić iz Pazina, a kod djevojčica poredak je - Hana Beganović iz Umaga, Dina Zahirović iz Rovinja i Katarina Munda iz Poreča. Najdalje je skočio Leon Prenc iz Rovinja (1,67 metara), pa Vodnjanac Marin Kutić te Manuel Poropat iz Rovinja, a kod cura Hana Kocijančić iz Poreča (1,45 metara), Ana Paula Peršić iz Labina te Tea Cvitan iz Pazina.

Nakon niza teških nogometnih okršaja na pijedestal su zasjeli dječaci iz Umaga koji su u finalu svladali pulske Pčelice, dok su treće mjesto zauzeli Vodnjanci. Na vrhu su završile nogometašice iz Vodnjana koje su u finalu na penale svladale Pazinke, a treće su bile Rovinjke. Time je okončana ovogodišnja vrtićka olimpijada, jer završnog državnog natjecanja nema. Sudionici su se tijekom natjecanja krijepili sendvičima i vodom u bočicama, a svakom je vrtiću Savez sportova donirao jednu nogometnu loptu s znakom Hrvatskog nogometnog saveza. Događaj je organizirao SSIŽ, Dječji vrtić Neven iz Rovinja i Općina Kanfanar. (A. DAGOSTIN, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter