Najdraži djedica se vratio u grad

Oduševljeni mališani u carstvu Djeda Mraza (D. ŠTIFANIĆ)
Oduševljeni mališani u carstvu Djeda Mraza (D. ŠTIFANIĆ)

Ima svoju kuću, ima sobove i vilenjake, a tu je i bakica - dakle, nije šala, u grad se vratio Djed Mraz. Ponovno je, nakon puno godina, stigao u svoju staru/novu rezidenciju u Dječji kreativni centar (bivši Pionirski dom). Ondje će, u svojoj kući, primati djecu do 23. prosinca, dva puta dnevno, od 11 do 13 i od 17 do 19 sati.

Za dolazak najdražem djedici ne trebaju najave, a ni novčići, dovoljno je samo pokucati na njegova vrata. U njegovoj predivnoj kući je i poseban kutak gdje mu se može i pismo napisati, no djedica je dobro raspoložen za brojna druženja i fotografiranje. Naime, nekada davno doista je Djed Mraz primao djecu i dijelio im poklone upravo u nekadašnjem Pionirskom domu, stoga je odandje, iz Društva Naša djeca i pokrenuta inicijativa za njegovim povratkom. Uspjeli su ju realizirati u suradnji s Teatrom Naranča.

- Unutar Dječjeg kreativnog centra sada je smještena i kuhinja bake Mraz u kojoj je moguća okrjepa uz čaj i medenjake, zatim dvorana Djeda Mraza u kojoj se djeca mogu rasplesati uz songove Narančinih predstava, a na katu je kuća najomiljenijeg djedice. U tom je prostoru i igraonica, no osim igre djeca će ondje moći crtati te svoje radove, baš poput pisma, ubaciti u sandučić Djeda Mraza. Potom će vilenjaci odabrati najbolja dva crteža, a njegovi autori bit će nagrađeni ulaznicom za predstavu Car Mraz koja će se odigrati u nedjelju, 21. prosinca. Također, nagrađeni će imati mogućnost družiti se s glumcima te saznati kako nastaje kazališna predstava. Stoga, bitno je da svako dijete na svom radu ostavi i neki kontakt, odnosno broj telefona, saznali smo prilikom preksinoćnjeg otvorenja kuće, od Franje Tončinića, koji je uz Luku Juričića osnivač Teatra Naranča. Svečano, vrpcu su u znak otvorenja prerezali Luka Juričić i Ileana Zahtila Blašković iz Društva naša djeca.

- Da, bilo je davno, ali zaista je nekad Djed Mraz imao svoju rezidenciju u Puli, i to ovdje, u nekadašnjem Pionirskom domu. Odlučili smo ga vratiti u grad, jer djeca očekuju poklone ispod bora koje će im on donijeti. Svakodnevno će se svako dijete moći s njim družiti u dva termina. Imat će i bombone, a otvorena je mogućnost roditeljima da donesu poklon koji će njihovom djetetu potom uručiti Djed Mraz, rekla je Ileana Zahtila Blašković. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter