Najdražem klubu je najdraže dati gol

NADA UMIRE POSLJEDNJA - Dario Tomić (M. MIJOŠEK)
NADA UMIRE POSLJEDNJA - Dario Tomić (M. MIJOŠEK)

Igralo se sedmo kolo tekuće sezone, na "Drosini" je 22. kolovoza gostovao Dinamo i u 20. minuti je Damir Zlomislić doveo u vodstvo nogometaše Istre 1961, da bi 15 minuta kasnije Ante Ćorić postavio konačnih 1:1. Osim što će sutra "pulska bombonijera" opet ugostiti "vječne" prvake Hrvatske, ovaj podatak je zanimljiv jer nam otkriva još nešto, a to je kako je riječ o posljednjoj utakmici na kojoj su "zeleno-žuti" prvi postigli pogodak, doseg koji im u narednih 17 kola nije pošao za nogom niti za glavom. Uz deset poraza, upisali su potom Puljani pet remija na kojima se u tri navrata mreže nisu tresle, a dvaput su nakon protivničkog vodstva uspjeli stići do 1:1. Po sličnom su scenariju stigli i do dvije pobjede, pretvorivši 0:1 protiv Lokomotive i Osijeka u konačnih 2:1.

Ruku na srce, ako nogometaši Istre 1961 tu negativnu statistiku nisu ispravili protiv Osijeka, Intera i Zagreba, teško je očekivati da će se povijest ponoviti i da će to sutra uspjeti napraviti protiv "modrih". Na ruku "zeleno-žutima" ne ide ni pogled na ljestvicu, jer dok je prijašnjih sezona Dinamo u ovo doba godine već hladio šampanjac, sada 12 kola prije kraja prvenstva Rijeka zaostaje samo pet bodova, a kako im predstoji i derbi na Rujevici, opuštanja u zagrebačkim redovima sigurno neće biti.

- Istina, prijašnjih godina u ovo su vrijeme već znali osigurati naslov prvaka pa su mogli "miksati" momčad i sigurno da bi nam bilo draže da je i sada veća bodovna razlika, jer bi onda možda u Pulu došli opušteniji. Ovaj će put biti malo drugačija situacija jer su im bodovi važni i za očekivati je da će sutra zaigrati u najjačem sastavu te odmah jurnuti po pobjedu - nadovezao se Dario Tomić, pouzdani nogometaš Istre 1961. - Ispali su iz Europe i maksimalno su koncentrirani na domaća natjecanja, a čak i da bude nekih promjena u momčadi to neće ništa promijeniti na stvari jer Dinamo ima 30-ak kvalitetnih igrača i koga god trener da stavi, neće pogriješiti. Sve to ukazuje da nas čeka jako teška utakmica, ali nitko nam ne može zabraniti da se nadamo pozitivnom rezultatu. Posljednje dvije domaće utakmice protiv Dinama završile su rezultatom 1:1 i nitko nam ne može oduzeti nadu da to možemo, barem, ponoviti. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter