Najbolju "cuku u štitu" spravile Sandra i Martina

Cukafest u Višnjanu (A. DAGOSTIN)
Cukafest u Višnjanu (A. DAGOSTIN)

Na četvrtom festivalu Cukafest 2016. održanom u petak navečer na Korlevićevom trgu u Višnjanu proglašene su i nagrađene najbolje izrezbarene cuke, delicije od cuke i maske.

Najbolju cuku rukama i nožem stvorila je Melany Korlević, drugi je bio Dean Gluhak, a treća Ester Diklić. Najbolju deliciju od cuka - "cuku u štitu" - spravile su Sandra Kalčić i Martina Hero Kovačić, a dobile su putovanje u Pordenone na sajam cvijeća. Druga nagrada (jelo u restoranu) pripala je Mariji Žiković za štrudlu od cuke, treća (jelo u restoranu) Senki Žiković za marmeladu od cuke, dok je najoriginalnijom delicijom proglašena "Cuka koja to nije" Oriete Žužić koja je također nagrađena jelom u restoranu.

Najbolju dječju masku imale su Mina i Tisa Matić, drugo mjesto zauzeli su Noel i Noela Brnobić, a treće Lilit Goleš. Za najoriginalnije kostimiranog posjetitelja Cukafesta proglašena je grupa Zombiji iz Rapavela, drugi je bio par Pamela Sirotić i Donald Lisnjak, a treći Monika i Ecio Korlević. Manifestaciju je organizirala udruga Višnjanska Kreativa (ViKa) u suradnji s Luna Barom i Općinom Višnjan. (A. D.)


Podijeli: Facebook Twiter