Najbolji zacini su ljubav, pjesma i ples

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vinarski tim Demian, Andi Šipetic i Klaudio Jadreško pobjednici su desetog Brudet kupa, koji je jucer održan na prepunoj medulinskoj rivi. Drugo je mjesto osvojila ekipa HTV-a, pulska dopisnica Kornelija Benazic i urednik stranog programa ?elo Hadiselimovic, dok su na trecem mjestu završili Trogirani, poznati pjevac Vinko Coce i clan klape Fortunal, Joško Bilic Ruse.

Devet ekipa, koje su i ove godine cinile poznate osobe iz javnog života, dobile su zadatak da od pet kila škarpine, pauka, kokota, ugora i sipe, uz vlastite zacine i metode, naprave brudet koji ce oduševiti žiri, koji su cinili novi ustavni sudac Mato Arlovic, dekan zagrebackog Ekonomskog fakulteta Darko Tipuric, poduzetnik Josip Štimac, kuhar Ante Markovic te nastavnik kuharstva Ljudevit Sabo. Dok su natjecatelji kuhali, publiku je dalmatinskim pjesmama zabavljala klapa Fortunal.

- Brudet je jedno od mojih omiljenih jela, pripremam ga barem jednom mjesecno. Danas smo koristili zacine poput lovora, ekstra kvalitetnog maslinovog ulja i cešnjaka, rekao je poznati voditelj i urednik HTV-a Davor Meštrovic, a citateljima je, zajedno s partnericom, pjevacicom Evicom Cicek, preporucio da ce dobar brudet napraviti ako slijede srce.

Televizijski voditelj Neno Pavincic i saborska zastupnica Vesna Buterin smatraju da je za dobar brudet važno plesati i pjevati dok se kuha. U nedjelju su iskoristili tajnu Francuza, te su uz ostale zacine, u brudet stavili šafran. Poseban zacin koristile su i sopranistica Mila Soldatic i novinarka Klara Dujmovic - ljubav, jer kažu da se bez ljubavi ne može ništa, pa niti napraviti dobar brodet.

Nakon što su brudeti bili gotovi, posjetitelji su navalili na štand, na kojem se porcija prodavala po 25 kuna, a ubrzo ga je bilo premalo za sve zainteresirane.


Podijeli: Facebook Twiter