Najbolji vinari Bruno Poropat i Damir Dobravac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na najstarijoj istarskoj izložbi vina Antonja, koja se održava uz blagdan mjesnog zaštitnika sv. Antona, najbolje je ocijenjeno crno vino Bruna Poropata. Od sto mogucih Poropat je za svoj teran dobio 87,6 bodova. Kod bijelih vina najbolja je bila malvazija Suita Damira Dobravca sa 84 boda.

U dobroj vinarskoj godini medu crnim vinima zlatni su još Rino Šuran (sa tri vina), Janja Debeljuh, Marinko Pavlovic i Davor Vivoda. Kod bijelih zlato su još zaslužili Davor Vidvoda, Viliam Lavižati i Janja Debeljuh.

Uz vina proizvedena modernom tehnologijom ove su se godine prvi put natjecali i vinari koji ne napuštaju tradicionalan nacin dobivanja vina. Medu njima najbolje crno vino merlot ima Massimo Mofardin, a zlatni je još Renato Vitasovic. Medu bijelima jedino zlato je osvojio Željko Margotic.

Medu uljarima najbolji su Boris Korenic i Goran Muhlstein s 90 od mogucih 100 bodova. U kategoriji zlatnih ulja su još s bodom ili dva zaostatka Silvio Sponza, Anton Šturman, Kata Debeljuh, Enrico Cernecca, Drago Turkovic, Zoran Zanini, Franco Paliaga, Zorko Pinezic, zadruga Rubinum, Viktor i Giansandro Rudan, Vesna i Libero Peteh.

Svima njima, ali i brojnim srebrnima i broncanima organizatori iz udruge Agrorovinj, koji su s organizacijskim odborom iz Rovinjskog Sela priredili Antonju, urucili su diplome i prigodne nagrade, koje su dijelili županijski procelnik Milan Antolovic i dogradonacelnik Rovinja William Uljanic. Prvonagradenima su pripale drvene i inox bacve. (A. POKRAJAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD PONEDJELJKA.


Podijeli: Facebook Twiter