Najbolji svjetski plesači i koreografi u Puli

Zastave zemalja sudionica kojih je ove godine 30 (D. MEMEDOVIĆ)
Zastave zemalja sudionica kojih je ove godine 30 (D. MEMEDOVIĆ)

Oko dvije tisuće mladih plesača i njihovih instruktora krenulo je od Arene, preko Giardina i Portarate te se sjatilo na Forum gdje su bili dio svečanog otvaranja 12. svjetskog prvenstva u sportskim i modernim plesovima. Plesači iz 30 zemalja, od Irske i Škotske do Jordana i Indije, došli su u Pulu u kojoj se ova manifestacija održava već drugi put i to zahvaljujući izvrsnoj organizaciji prvenstva 2008. Za nju je bio zaslužan pulski KUD Tasa - Art Dance Studio te su dobili povjerenje svjetske plesne federacije da manifestaciju opet organiziraju. Pokrovitelji manifestacije su Grad Pula i Turistička zajednica Grada Pule

Do nedjelje će tako u Domu sportova "Mate Parlov" plesačke vještine pokazati najbolji mladi plesači, koreografi i njihovi treneri i to na tri pozornice, u 28 kategorija, za što će jednodnevne ulaznice koštati 35 kuna (sto kuna za sve dane natjecanja), a after partyji će se održavati u hotelu Pula. Tamo će se održavati i radionice plesa, a bit će izabrane i miss prvenstva i miss hostesa.

Svečano otvaranje počelo je istarskim plesom u izvedbi članova KUD-a Vodnjan, a nakon što su se pored Augustovog hrama poslagale zastave svih zemalja sudionica, pulski gradonačelnik Boris Miletić zaželio je da najbolji pobijedi, izrazivši pritom nadu da će uspjeti upamtiti povijest ovog tri tisuće godina starog grada i da će se vratiti. Pozdravi su stigli i od Roberta Maggiolija, dogradonačelnika Bellarije, grada koji će iduće godine biti domaćin ovog prvenstva, a Maggioli očekuje da će sudionika biti još i više, isto kao i predsjednik Međunarodne plesne federacije Franco Ventura koji se također obratio raspoloženoj masi na Forumu. Nakon što su predstavnici svake od nacija primili darove, uslijedio je kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili plesači Art Dancea, operni pjevač Zoran Tomaić, harmonikaški orkestar, mlada pulska pjevačica Monique i orkestar KUD-a Vodnjan uz njihove folkloraše, a prisegu u ime plesača i sudaca izrekli su Edi Gojak i Tatjana Samuele Ban te je izvedena i himna prvenstva. Program su cijelo vrijeme vodili Tatjana Tomaić i Franjo Tončinić. (Mladen RADIĆ; snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter