Najbolji svjetski barmeni natjecali se u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najboljim barmenom netom završenog medunarodnog dvodnevnog natjecanja barmena u Puli u organizaciji pulske udruge Istrabarman proglašen je Bruno Vanzan iz Italije, drugo mjesto osvojio je Tom Dyer iz Londona, a trece Rodrigo Delpeche iz Argentine. Najboljim, pak, barmenskim tandemom proglašen je ukrajinski dvojac Aleksandr Vozniuk i Vitaly Klak.

Dodijeljene su i tri nagrade za najbolji potez s jednom, dvije ili više boca istodobno, kao i nagrada za najbolje otvaranje piva.

Ovo dvodnevno medunarodno natjecanje barmena u pripremanju koktela na atraktivan, flairtending nacin, pod nazivom "Southeast Europe Flair Kings", petu godinu zaredom, održalo se minulog tjedna na tri pulske lokacije.

Natjecanje svjetski renomiranih barmena pocelo je u srijedu kvalifikacijskim turnirom na bazenu hotela Splendid na Zlatnim stijenama, a uz sedam hrvatskih barmena, u tom izlucnom natjecanju na Splendidu sudjelovalo je 50-ak barmena iz Japana, Argentine, Latvije, Poljske, Ceške, Rumunjske, Madarske, Italije i Španjolske. Ovo atraktivno natjecanje okupilo je oko 500 ljudi.



Zatim je sinoc u beach baru Pomidor u Gortanovoj uvali održano finalno nadmetanje 16 najboljih barmena, nakon cega su se svi preselili u klub Pietas Julia na pulskoj rivi gdje je slijedio tandem i fire show; ocjenjivali su se zajednicki nastupi dva barmena i njihovo sinkronizirano akrobatsko umijece pripreme koktela.

"Cilj nam je tradicionalno održavati ovo natjecanje svake godine u svibnju, kao najavu turisticke sezone. Takoder, želimo spojiti barmene i vlasnike ugostiteljskih lokala koji ovakva natjecanja pohode u potrazi za radnom snagom (barmenima), a koja je deficitarna u Hrvatskoj, pogotovo flair barmeni koje je izuzetno teško pronaci", kaže organizator Marko Ristic.

Nastupili su neki od najboljih svjetskih barmena od cijih vještina zastaje dah, medu njima i svjetski prvak Rodrigo Delpeche iz Argentine, Toru Arioshy iz Japana, Luca Valentin iz Rumunjske, Bruno Vanzan iz Italije, Denny Bakiev iz Ukrajine i Tom Dyer iz Velike Britanije. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter