Najbolji strijelci Porečani, najbolji kuhari Rovinjci

Pobjednik Eni Jugovac prima pehar od Graciana Prekalja predsjednika županijskog Lovačkog saveza
Pobjednik Eni Jugovac prima pehar od Graciana Prekalja predsjednika županijskog Lovačkog saveza

Lovački savez Istarske županije s lovnim uredom Pazi i Lovačkom udrugom "Šljuka" iz Cerovlja organizirao je na strelištu nedaleko Sidreti gađanje glinenih golubova. Bilo je to 19. županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu odnosno, 2. natjecanje u lovačkom trapu.

Uz to održano je 11. natjecanje u pripremanju jela od divljači. U gađanju glinenih golubova natjecalo se osam ekipa s ukupno 49 natjecatelja. Prvo mjesto osvojila je ekipa Lovnog ureda Poreč s 132 boda, drugo Buja s 127 bodova, treće Pazina s 124 boda, četvrto Buzeta s 122 boda, peto Pule sa 107 bodova, šesto Labina sa 100 bodova, sedma je bila ekipa Mladeži s 87 bodova, a osma s 85 bodova ekipa Rovinja. U pojedinačnom poretku prvi je bio Eni Jugovac s 42 pogotka od 45 izbačenih glinenih golubova, drugi je bio Paolo Lakošeljac s 42 pogotka, treći Matija Rožar s 41 pogotkom, četvrti Slobodan Mraković s 39 pogodaka, peti Bruno Kožljan s 36 pogodaka i šesti Aleksandar Šimonović s 33 pogotka.

Lovcima su dobrodošlicu na Cerovljanštinu zaželjeli Emil Daus, načelnik općine Cerovlje i Danijel Brenčela, predsjednik Lovačke udruge "Šljuka" koji je dodao kako je ovo i službeno otvaranje lovačkog doma u Sidretima.

Predsjednik županijskog lovačkog saveza Graciano Prekalj posebno se osvrnuo na kampanju "siguran lov" i lovce ponovo pozvao na oprez u lovištu, kako nebi došlo do ranjavanja i neželjenih posljedica.

Natjecanje su potom počasnim hicima otvorili Gracinao Prekalj, Emil Daus, Valter Opašić, načelnik Policijske postaje Pazin i Marijan Brozan, voditelj Lovnog ureda Pazin. Pripremanje lovačkih jela postalo je postala je već tradicija istarskih lovaca.

Tako je u Sidretima minule nedjelje održano 11. županijsko natjecanju u pripremanju jela od divljači koje je pokazalo kako su istarski lovci i dobri kuhari. Prvo mjesto kao najukusnije jelo, po ocjeni Ivana Bertonje, Marijana Brozana i Valtera Benčića, zaslužio je "Rovinjski jesenji čobanac" pripremljen od mesa vepra, srnetine i muflona s palentom kao prilogom, uz dodatak suhih vrganja, upotpunjeno gljivama lisičarkama i šparugama preliveno domaćim maslinovim uljem. Ovo ukusno jelo pripremili članovi Lovačke udruge Rovinj, Franko Udovičić i Dinko Kercan. Sve ostale ekipe Bertonja, Brozan i Benčić proglasili su drugoplasiranim. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter