Najbolji sportaši Rovinja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U punoj dvorani Multimedijalnog centra održano je tradicionalno 18. proglašenje najboljih sportaša, sportašica, ekipa i sportskih djelatnika grada Rovinja za 2011. godinu. Tijekom prošle godine rovinjski sportaši ostvarili su niz zapaženih rezultata u zemlji i inozemstvu. Sportskoj komisiji ove je godine nominacije u 11 kategorija dostavilo 18 sportskih udruga.

Za najbolju sportašicu Rovinja izabrana je kapetanica Ženskog odbojkaškog kluba Rovinj Ana Matoševic-Benussi koja je doprinijela da se vec nekoliko godina rovinjske odbojkašice nalaze u samom vrhu Prve B lige. U jakoj konkurenciji sportaša najbolji je Boris Miškovic (Kickboxing klub Budokai Rovinj), trostruki svjetski seniorski prvak u kickboxingu, aktualni prvak Europe te vrhunski sportaš Hrvatske. Nagrade najboljima urucio je rovinjski gradonacelnik Giovanni Sponza. U kategoriji ekipa najbolje su odbojkašice i odbojkaši Rovinja koji su cetvrti u Kupu Hrvatske i trenutno se bore se za naslov prvaka države. Sportskim ekipama nagrade su podijelili dogradonacelnici Marino Budicin i Vilijam Uljanic.

U izuzetno jakoj konkurenciji mladih nada do 14 godina, priznanja su dobili Monika Demirovic (košarka), Anja Žarkovic (odbojka), Andela Hrvatin (plivanje), Lorenz Vail Žufic (veslanje) te Maja Crnja i Maja Marinovic (VK Arupinum). Kod veterana najboljima su proglašeni Marino Žufic (veslac Arupinuma i odbojkaš) te odbojkaška ekipa Otpisani, kojima je nagrade urucio bivši vaterpolist Delfina Anton Toni Pokrajac. U kategoriji perspektivnih od 14 do 18 godina epitet najboljih za prošlu godinu dobili su Eduard Schirmer-Ružic (streljaštvo), Renato ?uricic (rukomet), Josipa Brstilo (judo), Antonio Poretti (jedrenje) i kadeti odbojkaškog kluba. Najbolji sportski djelatnik je Miranda Poropat (Vaterpolo klub Delfin), a nagrade im je podijelila bivša veslacica i rukometašica Lucia Martincic. Najbolji trener za prošlu godinu je Pero Miškovic (Kickboxing klub Budokai), a u kategoriji posebnih priznanja nagrade su dobili Sven Stevanovic (jedrilicar Maestrala), Bojan Miškovic i Marko Opšivac (kickboxing) i Muški rukometni klub Rovinj, kojima je nagrade urucila bivša rukometašica Ljubica Rajic.

Jubilarna priznanja dobili su Sportsko ribolovni klub Meduza za 55 godina postojanja, Jedrilicarski klub Maestral za 45 i Odbojkaški klub Rovinj za 30 godina, a prigodne plakete urucio im je Armando Cekic. Posebnu pohvalu Školskom sportskom klubu Mladost iz Srednje škole Zvane Crnja koji su na državnom prvenstvu u krosu osvojili trece mjesto, predao je prof. Roberto Krevatin. (Zapisao i snimio Ivica RADETIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter