Najbolji sportaši Pule 2012 Čalić, Miloš, judaši...

Marko Čalić, Ana Sandrić, Tea Miloš i Bruno Blašković
Marko Čalić, Ana Sandrić, Tea Miloš i Bruno Blašković

Kongresna dvorana Doma hrvatskih branitelja bila je danas mjesto održavanja tradicionalne svečanosti na kojoj je Savez sportova Grada Pule proglasio najbolje sportaše najvećeg istarskog grada za 2012. godinu. Među 40 nominiranih odabrani su najuspješniji u osam kategorija, a laureatima su nagrade uručili predsjednik Saveza sportova Grada Pule Milan Sead Soldatić, Patricija Smoljan ispred Istarske županije i Erik Lukšić kao predstavnik Grada Pule.

U konkurenciji najboljeg sportaša, s 85 prikupljenih glasova slavio je boksač Marko Čalić, koji je iza sebe ostavio atletičara Alena Melona, kickboxera Ervina Karamana i judaša Damira Islambašića, lanjskog pobjednika. Čalić je u prošloj godini osvojio naslov prvaka Hrvatske u kategoriji do 91 kg te je potom nastupio na boksačkim olimpijskim kvalifikacijama u Trabzonu na kojima ga je u polufinalu zaustavio Bugarin Pulev i tako mu uskratio nastup u Londonu. Usto, Čalić je u svojoj kategoriji slavio na dva međunarodna boksačka turnira, "Pulski velikani ringa" gdje je i proglašen najboljim boksačem te "Radovan Bisić" u Banja Luci na kojem je primio priznanje za najboljeg tehničara. Na klupskom je planu u prošloj sezoni nastupao u svjetskoj boksačkoj ligi (WSB) za indijski Mumbai Fighters, iz čijih je redova jesenas prešao u USA Knockouts.

Najbolja pulska sportašica za 2012. godinu je triatlonka Tea Miloš, koja je s 91 glasom slavila ispred atletičarke Barbare Belušić, judašice Andree Rojnić i karatistice Ane Jelenić. Miloš, koja je lani na ovoj svečanosti proglašena najperspektivnijom pulskom sportašicom, napravila je tako korak više u svojoj karijeri te nastavila dominaciju triatlonki jer je na mjestu laureata naslijedila Saru Vilić. Ovo priznanje Miloš je zaslužila zahvaljujući osvojenom trećem mjestu na svjetskom prvenstvu u aquatlonu, čemu je pridružila i tri naslova prvakinje Hrvatske, u aquatlonu, sprint triatlonu i kros triatlonu.

Jedini koji su u osam kategorija obranili lani osvojeni naslov su judaši Istarskog borca, s 88 prikupljenih glasova najbolji u konkurenciji momčadi ispred Veslačkog kluba Istra, Stolnoteniskog kluba Pula i Nogometnog kluba Istra 1961. Ono što nije uspjelo veslačima, uspjelo je veslačicama, točnije juniorskom četvercu na pariće u sastavu Tea Dušić, Blanka Dermit, Katarina Čerina i Frida Cukon koje su prikupile 74 glasa i tako slavile u konkurenciji sedam ekipa, naslijedivši na tronu stolnotenisačice Pule.

Najperspektivniji sportaš je s osvojenih 65 glasova plivač Bruno Blašković, dok je nagrada za najperspektivniju sportašicu pripala jedriličarki Ani Sandrić, koja je na svom kontu prikupila 36 glasova. Najboljim u konkurenciji sportaša s invaliditetom je boćar Davor Komar, koji je prikupio 111 glasova i tako nadjačao lanjskog pobjednika, atletičara Marka Uležića, dok se na treću poziciju plasirao Radenko Družetić, član sportskog društva slijepih Učka i prvak Hrvatske u elektroničkom pikadu. S jednim glasom više od Komara, kod sportašica je nagrada pripala biciklistici Mirjani Ružnjak, koja je bila bolja od boćarke Melise Osmanović. Dodijeljeno je i jedno posebno priznanje, a njega je za vrhunske rezultate postignute u 2012. godini dobio Dean Ilić, trener judaša Istarskog borca. (Ivica CEROVAC, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter