Najbolji sportaši Istre: Tko će slaviti?

Prošlogodišnji laureati
Prošlogodišnji laureati

U petak 17. siječnja će u pulskom Domu branitelja, s početkom u 18 sati, biti održan Dan istarskog sporta, svečanost u organizaciji Saveza sportova Istarske županije i pod pokroviteljstvom Istarske županije, na kojoj će biti proglašeni najbolji istarski sportaši u 2013. godini. Uz prigodan program, na 21. dodjeli između 70 nominiranih odabrat će se najbolji u 11 kategorija.

Priznanje za najbolju sportašicu lani je osvojila Marijana Liović koje ove godine nema među nominiranima, ali tu je zato sedam drugih sportašica. Slična je situacija i kod izbora najboljeg sportaša gdje također među kandidatima nema lanjskog laureata Tea Čorića, s jedinom razlikom da se za mjesto njegovog nasljednika bore devetorica. U konkurenciji za najbolju ekipu Istarske županije ove ih je godine nominirano sedam, među kojima su i kuglačice Istre Poreč koje su posljednje dvije godine osvojile ovo priznanje. Kod momčadi lani su najbolji bili odbojkaši Rovinja, a u pokušaju da se još jednom popnu na vrh pokušat će ih omesti osam drugih momčadi.

Što se tiče mlađih kategorija, osvajačica dva posljednja priznanja kod sportašica Tea Miloš prešla je među "starce", no tu je deset novih "klinki". Dvostruko ih je manje nominiranih među sportašima, a u tom je društvu svoje mjesto pronašao i lanjski laureat Bruno Blašković. U borbi za naslov najbolje ekipe u mlađim uzrastima, priznanje koje su lani osvojile juniorke Odbojkaškog kluba Poreč, četiri je kandidata, isto koliko ih se "naguralo" i kod najboljih momčadi gdje su prije godinu dana slavili kadeti Judo kluba Istarski borac.

U izboru za najboljeg trenera Istarske županije posljednje dvije godine slavio je Dean Ilić koji je i ove godine u konkurenciji, zajedno s još sedam nominiranih trenera. Najveći pobjednički niz u ovom društvu ima Mikela Ristoski koja će u konkurenciji tri sportašice s invaliditetom pokušati četvrtu godinu za redom biti proglašena najboljom. Kod sportaša s invaliditetom među nominiranima nema lanjskog laureata Bore Rađenovića, ali zato su tu četvorica drugih sportaša od kojih će jedan otići kući s priznanjem. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter