Najbolji sportaši Boris Miškovic i Sara Vilic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski Dom branitelja bio je u srijedu poprište 19. dana istarskog sporta, manifestacije na kojoj je Savez sportova Istarske županije proglasio najbolje sportaše u 2011. godini u 11 kategorija.

Za razliku od prijašnjih godina, kad su u ovom izboru sudjelovali i novinari, ovoga puta oni nisu našli svoje mjesto u glasackom žiriju koji su sacinjavali iskljucivo sportski djelatnici.

Bilo je tu devet clanova Saveza sportova Istarske županije, 31 predstavnik strukovnih saveza i devet predstavnika sportskih udruga, njih ukupno 49. Izboru ih se odazvalo 45, koji su glasali za trojicu najboljih u svakoj kategoriji, dodijelivši prvom pet, drugom tri, a trecem jedan bod, nakon cega su se glasovi zbrojili i dobili smo 11 laureata.



Dean Ilic najbolji trener

Najbolji sportaš Istarske županije za 2011. godinu tako je postao Boris Miškovic, clan kickboxing kluba Budokai iz Rovinja, dok je najboljom sportašicom proglašena Sara Vilic iz triatlon kluba Pula. Za najbolju momcad su trecu godinu zaredom izabrani bocari Trio Buzeta, dok su najboljom ekipom proglašene kuglacice porecke Istre.

U konkurenciji sportskih nada laureati su postali judaš Istarskog borca Matej Grubiša i pulska triatlonka Tea Miloš, juniorski veslacki dvojac pulske Istre Ivan Piton i Patrik Prnjak pobrinuli su se da nagrada za najbolju momcad i ove godine završi u vitrinama njihovog kluba, dok su najbolja ekipa kadetkinje stolnoteniskog kluba Pula.

Najboljim trenerom proglašen je Dean Ilic, ucitelj judaša Istarskog borca, najuspješniji sportaš s invaliditetom je Mladen Jurada, clan sportskog društva Paraplegicar Pula, dok je to priznanje kod sportašice i ove godine završilo u rukama Mikele Ristoski, clanice atletskog kluba Medulin.



Posebna priznanja

Posebni ocjenjivacki sud i ove je godine dodijelio tri nagrade za životno djelo koje su pripale Pazinjanu Aleksandru Anzuru za doprinos bocanju, Vodnjancu Antonu Ferlinu za ostvarenja u šahu te Puljaninu Francu Žirovniku za njegov obol stolnom tenisu.

Proglašeni su i najbolji sportsko-ucenicki klubovi, gdje su svoje mjesto i ove godine pronašli "pretplatnici" na ovu nagradu, sportsko-ucenicki klub Mladost iz OŠ Vladimira Nazora u Pazinu, dok je pazinsku dominaciju medu srednjim školama ovoga puta prekinula SŠ Mate Balota iz Poreca.

Urucena su i posebna priznanja SSIŽ-a koja su dobili nogometni klub Raša 1938, koji je proslavio 85 godina djelovanja, nogometni klub Istra iz Pule i ženski rukometni klub Umag za njihove 50. rodendane, Auto-moto klub Buzet za 30. godišnjicu organiziranja utrke Buzetski dani te Rukometni savez Istarske županije za izdavanje monografije Razvoj rukometa u Istri.


Podijeli: Facebook Twiter