Najbolji radovi stižu iz Peroja i Vodnjana

Volonteri udruge Ruka šapi s grupom iz Centra za inkluziju i psima
Volonteri udruge Ruka šapi s grupom iz Centra za inkluziju i psima

Petra Vučerić pobjednica je 4. ex tempore slikarstva za djecu u Vodnjanu u kategoriji djece predškolske dobi, a Emili Barišić pobjednica je među djecom školske dobi. Nakon što su podijeljene nagrade u galeriji Loggia vodnjanske Zajednice Talijana otvorena je i izložba koje će se moći pogledati do srijede, 18. listopada, od 10 do 12 te od 18 do 20 sati. Radovi djece s područja Galižane bit će izloženi u tamošnjem ZT-u Armando Capolicchio, dok će se radovi djece iz Peroja moći razgledati u prostorima Društva crnogorskih Perojaca Peroj 1657.

Tema ovogodišnje manifestacije Pučkog otvorenog učilišta Vodnjan bili su stari ukrasi od kovanog željeza, djeca su se izražavala slobodnom tehnikom a motive tražili u starim jezgrama Vodnjanštine. U izradi crteža sudjelovalo je oko 400 djece predškolskih i školskih ustanova koji djeluju na Vodnjanštini, odnosno Dječjeg vrtića Petar Pan, DV-a Zvončica, Osnovne škole Vodnjan, OŠ Giuseppina Martinuzzi - područna škola Galižana te OŠ Fažana - područni odjel Peroj. Uz slavodobitnicu Petru Vučerić, polaznicu "Petra Pana - područni odjel Peroj (skupina Lavići), drugo mjesto osvojila je Stella Kaić iz istog vrtića, ali područni odjel Galižana (skupina Pčelice), a treće Veronika Štokovac iz DV-a "Zvončica" iz Vodnjana. Među školarcima, uz pobjednicu Emili Barišić, učenicu 4.a razreda OŠ Vodnjan, drugo je mjesto pripalo Mayi Marie Rojnić, učenici 3. razreda OŠ "G. Martinuzzi", područna škola Galižana, a treće Kiari Šajkunić, učenici prvog razreda OŠ Fažana, područni odjel Peroj.

- Hvala svim predškolskim i školskim ustanovama koje djeluju na području Grada Vodnjana, ravnateljima, odgajateljicama i učiteljicama, a posebno djeci, koja su tijekom Dječjeg tjedna svojom aktivnošću i veseljem razvedrili ulice, uličice i trgove Vodnjana, Galižane i Peroja, poručio je ravnatelj POU-a Sandro Manzin. Najboljim malim autorima podijelio je diplome te prigodne darove koje su osigurali sponzori. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter