Najbolji proizvod sajma drvena je sauna potpićanskog Modisa

Izložbeni prostor na gotovo 1.300 kvadrata pod šatorom i na otvorenom
Izložbeni prostor na gotovo 1.300 kvadrata pod šatorom i na otvorenom

Podjelom nagrada u nedjelju je u Puli završio 19. Obrtnički sajam Istre na Karolini, tradicionalna manifestacija na kojem se predstavljaju proizvođači s Poluotoka, ali i šire, te prava prilika za kupnju i ugovaranje poslovnih suradnji.

Ovakve su prezentacije neophodne

Glavne nagrade, odnosno zlatne plakete dobili su obrt Ara Elctronic Igora Brenka iz Pule za uspješnu sajamsku prezentaciju, Obrt za prijevoz i usluge Raguž iz Đakova za oblikovanje proizvoda te obrt za proizvodnju proizvoda od drva Modis iz Potpićna za najbolji proizvod sajma - saunu.

Modis Roberta Smokovića veliki dio svojih proizvoda plasira na domaće tržištu, dio izvozi u zemlje Europske unije, a za nagrađenu saunu nada se otvoriti tržište na ovom prostoru s obzirom da upravo vode pregovore o plasmanu s turističkim agencijama.

- Nekada, kada se počinjalo prije 30-ak godina, proizvodili smo okvire za slike i brodska vrata, bili smo jedini proizvođači lamperije i brodskih podova. S vremenom smo se usmjerili i na druge proizvod od drva kao što je sauna. Proizvodimo i opremu za sportske dvorane poput švedskih ljestvi i sanduka, klupe i drugo što najviše izvozimo u Italiju i Grčku, rekla je Helena Smoković, Robertova supruga. Modis je pokrenuo njegov otac Ratko, uključena je cijela familija, a proširen je i na unuke Marka i Robertu te Larisu.

- To je obiteljski posao, imamo i šest radnika. Na pulski sajam dolazimo već 18 godina i pokazao nam se kao dobar rezultat s obzirom da smo malo povučeni s glavnog tržišta i ovakve su nam prezentacije neophodne, zaključila je Helena Smoković. U istoj kategoriji srebrnu je plaketu za vrata zaslužio M&R, obrt za proizvodnju i održavanje metalnih konstrukcija Maurizija Benčića iz Motovuna, a brončanu plaketu uručen je pulskoj Tekop Novi d.o.o. za njihovu lutkicu.

Na manifestaciji Obrtničke komore Istarske županije, izlagalo je tijekom četiri dana 145 proizvođača na gotovo 1.300 kvadrata otvorenog i zatvorenog prostora. (Zvjezdan STRAHINJA, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter