Najbolji Perković, karatistice, četverac i Mandžukić

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sandra Perković, ženska karate reprezentacija, Mario Mandžukić i četverac na pariće proglašeni su u četvrtak najboljim sportašima u 62. po redu izboru Sportskih novosti u kojem je sudjelovalo 329 novinara.

Na svečanosti dodjele nagrada koja je održana u studiju 7 Hrvatske radiotelevizije nazočni su bili i predsjednik Vlade RH Zoran Milanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

Ekipom godine proglašena je ženska karate reprezentacija u sastavu Ana-Marija Čelan, Ana Lenard, Azra Saleš i Ivona Tubić, koja je na europskom prvenstvu osvojila ekipno zlato, a sa 184 glasa iza sebe je ostavila žensku reprezentaciju u samostrelu i žensku odbojkašku reprezentaciju.

- Ove su nam nagrade dodatni motiv za iduću godinu kada nas čekaju svjetsko i europsko prvenstvo na kojima ćemo dati sve od sebe, izjavila je jedna od članica reprezentacije Ana Marija Čelan primajući nagradu izjavila.

Momčad godine je veslački četverac na pariće u sastavu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković, koji je osvojio zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

- Godina na izmaku je bila gotovo savršena. Kažem gotovo savršena zbog kiksa na europskom prvenstvu, što nam daje dodatni motiv za iduću godinu kada nas čeka europsko prvenstvo u Beogradu gdje će biti dosta naših navijača i tamo želimo čuti Lijepu našu, kazao je jedan od četvorice zlatnih veslača Valent Sinković.

Nagrada za najboljeg sportaša otišla je u ruke hrvatskom nogometnom reprezentativcu i članu minhenskog Bayerna Mariju Mandžukiću koji je s devet glasova više pobijedio rukometaša Domagoja Duvnjaka. Treći je bio skijaš Ivica Kostelić.

- Sretan sam i ponosan na ovu nagradu. Iza mene je nevjerojatna sezona. Nastavit ću tako i dalje i nadam se da će sljedeći trofeji biti s reprezentacijom, kazao je Mandžukić koji je s Bayernom osvojio njemačko prvenstvo, njemački kup, Ligu prvaka, europski Superkup i na kraju svjetsko klupsko prvenstvo.

Najboljom sportašicom proglašena je aktualna svjetska i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković koja je osvojila čak 283 glasa, najviše na ovom izboru. Iza nje su ostale jedriličarka Tina Mihalić i streličarka Ivana Gudelj.

- Nadam se da će ovo potrajati i dulje, a ne samo iduće godine. Sljedeće godine je europsko prvenstvo u Zürichu i želim tamo osvojiti zlato. Tako bih postala prva sportašica kojoj je uspjelo u tri godine osvojiti tri velika trofeja, kazala je Sandra primajući nagradu.

Sportske novosti dodjeljuju i nagradu za fair play koju je ove godine primila mlada jedriličarka Hana Dragojević, članica jedriličarskog kluba "Labud" koja je na natjecanju Opatija Spring Cup u travnju ove godine iz mora spasila kolegu Marka Smolića.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša je obraćajući se uzvanicima na svečanosti dodjele nagrada ponovio da su ovu godinu obilježili veliki rezultati naših sportaša.

- Posebno treba istaknuti da ju je obilježila dominacija žena, dama u pojedinačnim sportovima - Sandre Perković, Tine Mihalić, sestara Zaninović. Nadamo se da će se ta dominacija nastaviti i iduće godine. A što smo poželjeli u idućoj godini - nastavak dominacije Sandre Perković, zlato u Danskoj za rukometaše, zlato za vaterpoliste i Francusku u Brazilu, rekao je Mateša.

Premijer Milanović je kazao da u sportu ne vrijedi pravilo kao u politici da je lako i uz malo sreće moguće doći na vrh. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter