Najbolji ovoljetni party na terasi Circola

Izvrsni talijanski glazbenici pjevaju Battistija (N. O. R.)
Izvrsni talijanski glazbenici pjevaju Battistija (N. O. R.)

Umjesto u nedjelju, zbog loše je vremenske prognoze koncert odgođen za večer kasnije, što je bio i više no dovoljan razlog da se još jedanput razmisli - ići ili ne ići. No, ono što je talijanski bend priredio publici, koja je dupkom pa i više od mogućeg ispunila terasu rovinjske Zajednice Talijana, demantirao je tradicionalnu ignoranciju Rovinjaca i dokazao da prave stvari uvijek imaju pravu prođu kod publike.

Telefonska čestitka

Riječ je o bendu sastavljenom od talijanskih muzičara iz raznih grupa okupljenih u jedinstven projekt Canto libero, koji izvodi isključivo pjesme jednog od najpoznatijih talijanskih pjevača, tekstopisca i kompozitora Lucia Battistija, dokaz je da je tzv. evergreen zaista pjesma za sva vremena i sve generacije. Na terasi Zajednice Talijana preksinoć se i daleko nakon predviđenog trajanja koncerta pjevalo, plesalo i uživalo, neovisno ima li se sedam ili 77 godina.

Komunikacija benda i publike bila je ne samo intimna, srdačna i srčana, već u nekim trenucima više nalik partyju isključivo za prave prijatelje. Nije nedostajalo ni emotivnih trenutaka poput direktne telefonske veze na relaciji Rovinj s jedne strane i Giulio Mogol s druge (duo Mogol-Battisti) kojemu je čestitkom i dugotrajnim aplauzom Rovinj čestitao nedavni 80. rođendan.

Nezaboravni hitovi

Valja istaknuti i da je još za trajanja koncerta - hommage velikom talijanskom umjetniku Luciu Battistiju, ovaj događaj proglašen i jednim od najljepših ovoga ljeta u Rovinju. Savršeno ga je kao domaćin odradila Zajednica Talijana Rovinja u suradnji s Narodnim sveučilištem iz Trsta i rovinjskim TZ-om. Uostalom, kada je riječ o Lucio Battisti i pjesmama poput "La collina dei ciliegi", "Io vorrei... non vorrei... ma se vuoi", "Anche per te", "Emozioni", "Non e Francesca", "Al cinema", "Una donna per amico", "Dieci ragazze per me" i drugima ništa manje nije bilo ni za očekivati. Bendu koji vokalom i karizmom predvodi Fabio "Red" Rosso, kapa dolje - redom odlični back vokali Joy Jenkins i Michele Grilli te basist Alessandro Sala. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter