Najbolji Ližnjan, Peroj i Savicenta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Igralište osnovne škole u Sutivancu u subotu je gorjelo, slikovito receno, jer se na njemu odvijalo osmo natjecanje vatrogasne mladeži i djece Istarske županije. Oko 140 natjecatelja rasporedenih u 14 ekipa pokazalo je svoje vatrogasne vještine pred sucima Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije. Moglo bi se reci da je najspretniji bio ženski pomladak DVD-a Ližnjan koji je osvojio prvo mjesto u obje kategorije (djeca i mladež), dok je medu muškima prvo mjesto u djecjoj kategoriji odnio DVD Peroj, a medu mladeži DVD Svetvincenat. Pobjednici ce sljedece godine sudjelovati na državnom natjecanju.

Djeca od sedam do 12 godina natjecala su se u rukovanju s vatrogasnim aparatom, odnosno gadanju mete, dok su oni malo stariji, u kategoriji od 12 do 16 godina, morali svladavati vatrogasne prepreke i rukovati pumpom te u vatrogasnoj štafeti pokazati koliko su brzi. Na natjecanju je sudjelovao pomladak sedam dobrovoljnih vatrogasnih društava, i to iz Buzeta, Vodnjana, Pule, Žminja, Savicente, Ližnjana i Peroja. Županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac pozvao je sve natjecatelje na fair play i zaželio im da budu što bolji te pokušaju biti prvi.

- Danas se ovdje takmici buducnost vatrogastva u Istri i sve cemo napraviti da za dvije godine na natjecanju bude dvostruko više natjecatelja, rekao je Kozlevac. Malim vatrogascima se obratio i barbanski nacelnik Denis Kontošic, ukratko im opisao barbansku opcinu i pohvalio rad DVD-a Barban i Sutivanac te natjecateljima zaželio što bolji plasman.


Podijeli: Facebook Twiter