Najbolji konobari Arenaturista

(foto STUH)
(foto STUH)

Sindikat turizma i usluga Hrvatske organizirao je četvrte strukovno-sportske susrete proteklog vikenda u Makarskoj. Od četiristotinjak sudionika, prvo mjesto pripalo je Primorsko-goranskoj regiji, a na drugom mjestu plasirala se prva sindikalna regija u koji spadaju Istra i otoci Cres te Mali Lošinj. Ocjenjivali su ih suci od kojih su neki međunarodno priznati, doznajemo od Zinke Kadum, područne povjerenice STUH-a u porečkom regionalnom uredu.

Prvo mjesto i najsjajnija odličja pripali su po treći put timu konobara Arenaturista iz Pule, u sastavu Vesna Peruško, Dean Klunić i Elvis Turković, koji su se iskazali u stručnom postavljanju najljepšeg stola i posluživanju hrane. Njihovi mladi kolege, konobari iz Sekcije mladih STUH-a Marijana Kondić, Kristina Percan i Marko Paušić, također iz Arenaturista, briljirali su u svojoj kategoriji osvojivši drugo mjesto i srebrnu medalju.

Još jedno zlato pripalo je Arenaturistrovoj mladoj slastičarki Petri Radolović koja je pokazala najbolje umijeće u pripremanju slastica, dok je njezin učitelj i iskusniji kolega slastičar Mišo Đokić, lanjski pobjednik u svojoj kategoriji, osvojio treće mjesto i brončanu medalju.

U natjecanju sobarica ekipa u sastavu Ljiljana Čikada (Arenaturist), Marija Dujović (Maistra) i Smilja Vukojević (Cresanka), osvojila je drugo mjesto i srebrne medalje. Mladi recepcioneri Lara Turković i Robert Pranjić, oboje iz porečke Plave lagune, u svojoj su kategoriji osvojili treće mjesto i brončane medalje, a istim se rezultatom mogu pohvaliti i kuhari umaškog Istraturista Darko Gerenčir i Zoran Stanisavljević, koji su se iskazali u pripremanju predjela i glavnog jela.

U sportskom dijelu prvo mjesto osvojile su kuglačice Karmen Leko i Cecilija Petrinić iz Jadranke iz Malog Lošinja, a iza njih na drugom mjestu slijede Dušanka Molnar i Mirela Juričić iz porečke Riviere Adrie. Što se kuglača tiče, treće mjesto osvojili su Darko Radetić iz Arenaturista i Silvano Fornažar iz Jadranke. Fornažar je bio i član boćarske ekipe koja je osvojila treće mjesto, a činili su je još Nereo Fable iz Istraturista i Mladen Krvavac iz Maistre. Treće mjesto pripalo je nogometnoj ekipi u sastavu Vedran Greblo, Dragan Martić, Roberto Voch, David Pozzecco, Alen Uran, Vladimir Mudri, Elvis Martinović i Željko Tokić iz Istraturista te Robert Pranjić iz Plave lagune. (V. HABEREITER) 


Podijeli: Facebook Twiter