Najbolji je istarski narezak!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U svom sedmom izdanju, gastro-smotra "Najbolji je istarski narezak" vratila se tamo gdje je i pokrenuta, u opcinu Tinjan. Prve tri ovakve smotre bile su, naime, održane u Tinjanu, sljedece tri u Zrenju, a domacin sedmog "istarskog nareska" ovaj je put bila konoba Danijeli iz istoimenog sela kraj Kringe.

Uz zapažene nastupe na raznim gastro-smotrama posljednjih godina, ekipa konobe Danijeli predvodena Mirjanom Fabris 2008. je godine pobijedila i na "Najboljem istarskom naresku" u Zrenju, pa je novosteceno domacinstvo ove smotre sasvim zasluženo.



Sudionici ovogodišnjeg nadmetanja bili su agroturizam Tikel iz sela Špinovci, konoba Nono iz Petrovije, agroturizam Fatoric iz sela Ferenci, te konoba Atelier iz sela Marušici. Svi su oni donijeli svoj suhi žlomprt (ombolo, zarebnjak, kako ga vec tko zove), suhe kobasice i pancetu (odnosno potrbušinu).

Žiri je predvodio kuharski pedagog Stanislav Poropat, a njegovi su clanovi bili Edi Maružin, Milan Udovicic, Franko Lukež, i vaš izvjestitelj. Dok je žiri ocjenjivao uzorke, ekipe ugostitelja i agroturizama igrale su briškulu i trešete, buduci da je turnir u ovim istarskim kartaškim igrama takoder tradicionalna sastavnica "Najboljeg istarskog nareska".

Sve cetiri ekipe bile su najbolje u po jednoj od natjecateljskih disciplina. Najbolje ocjene dobio je žlomprt konobe Nono, kobasice agroturizma Tikel, panceta agroturizma Fatoric, a prema najvišoj prosjecnoj ocjeni prvo mjesto u ukupnom plasmanu pripalo je konobi Atelier.

Smotra je bila uspješna, a svi okupljeni vjerojatno ce se narednih mjeseci truditi promatrati i njene ucinke u globalnom istarskom ugostiteljstvu.


Podijeli: Facebook Twiter