Najbolji istarski kampovi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog divnih lokacija i sve kvalitetnije ponude hrvatski kampovi omiljeni su i dobro poznati, posebno medu stranim turistima. Visoki rejting potvrduju i mnoge pohvale uvaženih svjetskih organizacija poput njemackog autokluba ADAC (s više od 12 milijuna clanova), koji je cak dvama hrvatskim kampovima u vodicu za 2009. dodijelio svoje najviše priznanje SuperPlatz.

To su ninski Zaton i najveci istarski kamp Park Umag, a osim njih još je deset kampova nagradeno tzv. žutom plocom. Šest ih je, osim toga, ove godine dobilo priznanje za izvanrednu njegu i uredenost, a 11 za izvanredno održavanje sanitarija.
Ovdje donosimo popis i kvalitete istarskih.

Kamp Park Umag najveci je i najkvalitetniji istarski kamp, smješten u prekrasnoj prirodi s odlicno uredenim šljuncanim i kamenim plažama te raznovrsnim sadržajima poput bazena s vodopadima i tvrdavama te botanickim eko-parkom autohtonog raslinja.

Nedaleko je i poznati Stella Maris, s obiljem restorana, trgovina i sportskih sadržaja koje mogu koristiti gosti kampa i istoimenog turistickog naselja.
Izmedu Umaga i Lovrecice nalazi se miran i intiman kamp Finida, sa skrovitim uvalama, šljuncanim i kamenim plažama te betoniranim suncalištem.
U obližnjoj Savudriji, na najzapadnijem dijelu hrvatske obale, smješten je kamp Pineta. Na kilometar i pol obale ima kamene i šljuncane plaže, restorane, terasu za vecernju zabavu uz živu glazbu, piceriju i nekoliko kafica. U bazenu, sportskim sadržajima i animaciji gosti mogu uživati u apartmanskom naselju u neposrednoj blizini.

Kamp Lanterna, izmedu Novigrada i Poreca, prostire se na tri kilometra šljuncane obale u borovoj i hrastovoj šumi, a ima cak dva bazena s hidromasažom te obilje popratnih sadržaja.
U okolici Poreca medu najbolje se ubrajaju Bijela uvala i Zelena laguna, cija je sportska, zabavna i gastronomska ponuda, po mišljenju HUK-a, jedna od najkompletnijih na Jadranu. Oba kampa na plažama imaju posebno odijeljene dijelove za naturiste.

Nedaleko od Vrsara su kampovi Valkanela, Porto Sole i Orsera u cijoj je neposrednoj blizini park skulptura Dušana Džamonje, dok su na rovinjskom podrucju kamperi najzadovoljniji kampovima Polari i Veštar.
Nasuprot Brijuna, blizu Fažane, najnoviji je uredeni turisticki centar u Istri Bi Village, s potpuno opremljenim raznovrsnim smještajnim jedinicama i velikim apartmanskim naseljem.


Podijeli: Facebook Twiter