Najbolji hrvatski studenti s Paulom Krugmanom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji studenti nekoliko hrvatskih fakulteta i njihovi profesori imat će priliku na drugom Adris Business Forumu, koji se održava u Rovinju 5. listopada, prisustvovati predavanju jednog od najuglednijih svjetskih ekonomista, nobelovca Paula Krugmana. Studenti će se moći i susresti s Krugmanom, koji će na konferenciji govoriti o tome kako uspješno svladati posljedice recesije u globalnoj ekonomiji.

Paul Krugman dobitnik je Nobelove nagrade za ekonomiju 2008. godine. Na američkom sveučilištu Princeton predaje ekonomiju i međunarodne odnose, a široj javnosti je najpoznatiji kao autor vrlo utjecajnih kolumni u vodećem američkom dnevnom listu The New York Times. Krugman je autor ili urednik više od 20 knjiga i nekoliko stotina stručnih članaka.

Adris grupa putem Zaklade Adris sustavno podupire izvrsnost u obrazovanju, a najboljim studentima olakšava i početak poslovne karijere kroz program Budućnost u Adrisu. Prvi ciklus programa zaključen je tijekom ove godine zapošljavanjem 12 pripravnika, izabranih između više od 800 prijavljenih kandidata različitih zvanja koji su svoje školovanje završili na hrvatskim, ali i mnogobrojnim inozemnim fakultetima i poslijediplomskim studijima.

Adris Business Forum jedan je od najznačajnijih poslovnih događaja godine u Hrvatskoj i najveći poslovni forum vodećih tvrtki i poslovnih ljudi iz Hrvatske i susjednih zemalja. Prvi, održan prije pet godina, ugostio je jednog od najpoznatijih svjetskih menadžera, Jacka Welcha, a teme su bile liderstvo i inovativne poslovne strategije. Iako je liderstvo i dalje od velike važnosti, globalni kontekst i izazovi na koje danas moraju odgovoriti poduzetnici u potpunosti su se izmijenili. Zato će ključne teme drugog Adris Business Foruma biti sasvim drugačije: izazovi gospodarske krize i ulazak Hrvatske u EU. (Aldo POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter