Najbolji hrvatski automobilisti na poreckoj pisti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom sljedeceg vikenda u Porecu ce se održati cetvrto izdanje Motor-showa. Radi se o poslastici za ljubitelje oktana, a osim brojnih sportskih dogadanja, dijelom manifestacije bit ce i sajam automobila, motocikala i pratece opreme. Ovogodišnji Motor-show održat ce se na prostranom parkiralištu Žatika.

U sklopu manifestacije održat ce se utrke prvenstva Hrvatske u kronometar vožnjama, promotivnim vožnjama predstavit ce se najbolji kartingaši Hrvatske, drifteri, supermoto i BMX kaskaderi.

Ovogodišnje izdanje održava se pod FIA-inim motom "Desetljece sigurnosti u prometu", a poseban naglasak bit ce na najmladim kartingašima Istre i okolice, starima izmedu šest i osam godina.

Posjetitelji ce tijekom tri dana imati prilike vidjeti pregršt zanimljivosti poput najjaceg dragstera u Europi od 2040 KS-a, koji do stotke ubrzava za 0,8 sekundi, a za cetvrt milje treba mu 6,7 sekundi. Izloženi ce biti automobili trkaceg "Team Ferrari Challengea" i tima Corvette, "Ferrari promo-teama" iz Maranella i drugih.

U subotu ce biti izloženi oldtimeri, te ce se birati najljepši medu njima. U nedjelju ce se održati natjecanje i izbor najboljih audio sustava i izbor najljepših tuning automobila.

Popratni sadržaji su "car wash" kojim ce se baviti atraktivne hostese, a posjetitelji ce moci iznajmiti terenska vozila izlagaca i testirati ih na posebno uredenom poligonu.

Vozaci dolaze u zaista impresivnom društvu, predvodeni "Dijamantnom kacigom" Nikom Pulicem, koji ce s mladima podijeliti svoja iskustva, vještine, te odvoziti pokoji krug u kartingu.

Predsjednik organizacijskog odbora Motor-showa Edi Milokanovic prilikom predstavljanja istaknuo je kako su baš mladi zaštitni znak ovogodišnjeg izdanja, te ce njima biti posvecena posebna pažnja. Otkrio nam je kako ce za sve posjetitelje biti organiziran autobusni prijevoz do "trkališta".

Tako ce do parkirališta "Žatika" tijekom subote i nedjelje voziti autobusi, koji ce zainteresirane skupljati na kružnom toku kod tržnice, te ispred rampe na autobusnom kolodvoru. Motor-show se i ove godine održava pod organizacijom AMK-a Skok uz pokroviteljstvo grada i Turisticke zajednice Poreca.


Podijeli: Facebook Twiter