Najbolji Faymous Studio iz Južnoafričke Republike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Do posljednjeg mjesta bila je sinoć ispunjena porečka sportska dvorana Žatika u kojoj je održana gala večer manifestacije DanceStar World Dance Masters na kojoj je predstavljeno 20 najboljih plesnih koreografija koje su se borile za titulu najbolje, a koje su izabrane tijekom cjelogodišnje svjetske DanceStar turneje. Prvo je mjesto nakon više od dva sata spektakularnih plesnih točaka osvojio Faymous Studio iz Republike Južne Afrike.

Koreografija se zvala "A Place Called Limbo". Drugo mjesto strogi međunarodni žiri dodijelio je grupi iz Austrije Augen auf s izvedbom "Indeed Unique", dok je zagrebački plesni Studio Transform s koreografijom "The Phantom" osvojio treće mjesto u iznimno jakoj konkurenciji. Prvoplasirani su osvojili i bogatu novčanu nagradu od 6.000 eura, a drugoplasirani su dobili nagradu od 3.000 eura.

Na tisuće mladih ispunile su Žatiku koja se orila od glazbe, pljeskanja i navijanja. DanceStar Night je natjecanje koje predstavlja samo dvadeset najboljih svjetskih koreografija, a ovaj veliki spektakl svake godine iznova pokazuje nove mlade talente koji će idućih godina mijenjati plesnu scenu diljem planeta. Na vrhunskoj opremljenoj i suvremenoj pozornici predstavile su se tako plesne škole iz Rumunjske, Austrije, Njemačke, Slovenije, Južne Afrike, Mađarske, Bugarske i Hrvatske. Umjetnost, talent i ples u spoju sa sugestivnom glazbom dizali su na noge publiku u Žatici u kojoj su se izmjenjivali aplauzi i uzvici oduševljenja.

Cijelu je večer predvodila simpatična Iva Šulentić koja je svojom energijom podigla već uzavrelu atmosferu u dupkom punoj dvorani. Izvedene su koreografije iz različitih disciplina - Lyrical, Production Number, National Folkloric, Urban, Contemporary Modern, Jazz, MTV, Open i Musical. Teški zadatak ocjenjivanja imao je međunarodni ocjenjivački sud u kojem su bili vrsni članovi svjetske plesne elite Axel Olzinger, Željko Božić, June Tappendorff, EZ Twins i kao poseban član žirija Floyd Lloyd Evangelista.

Još će danas u nedjelju trajati natjecanje u Intersport centru u Zelenoj Laguni, koji je posljednjih nekoliko dana bio prijestolnica plesa u kojoj se natjecalo oko 6.000 plesača iz brojnih država diljem svijeta. Tijekom popodneva proglasit će se najbolji u svim kategorijama. DanceStar – World Dance Masters 2017. ove je godine obilježio 10. obljetnicu održavanja u Hrvatskoj. No, osim natjecanja, bilo je radionica, stručnih predavanja i puno zabavnih programa. Napomenut ćemo da među plesačima iz cijelog svijeta na DanceStaru sudjeluje deset plesnih škola iz Hrvatske, među kojima su i predstavnici Poreča kao grada domaćina i pokrovitelja – udruga mladih Urbana subkulturna baza (USB) i Studio za izvedbene umjetnosti MOT 08. (T. KOCIJANČIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter