Najbolji DVD-i Remetinec i Pula

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvo mjesto na natjecanju vatrogasnih ekipa u terenskim vozilima "Medulin 2010.", održanom u subotu, osvojio je DVD Remetinec iz Novog Marofa u muškoj te DVD Pula u ženskoj konkurenciji.

Druga mjesta u obje kategorije zauzeli su domacini, DVD Medulin, a trece u muškoj pripalo je DVD-u Pula. Sudjelovalo je ukupno 13 muških i dvije ženske ekipe sa stotinjak natjecatelja iz Hrvatske te gosti iz Slovenije, DVD Bistrica ob Sotli.

Natjecanje, koje se sastojalo od pet vježbi, pocelo je u jutarnjim satima nedaleko od medulinskog autokampa, nadmetanjem u veslanju u camcima, uslijedilo je ispumpavanje vode iz Medulinske lokve, potom vježba gašenja požara pored škole, gadanje u mete na Kaštijunu te spašavanje unesrecenih koje je održano na aerodromu Campanož, gdje su kasnije proglašeni pobjednici.

Manifestaciju organizira medulinski DVD svake godine u razlicitim mjestima na podrucju opcine.

"Cilj je kroz vježbe pokazati javnosti aktivnosti kojima se vatrogasci svakodnevno bave. U posljednje vrijeme DVD Medulin imao je više tehnickih intervencija nego požara na otvorenom te smo se redovito pripremali za vježbe na natjecanju", rekao je predsjednik medulinskog DVD-a Marino Mihovilovic.

Društvo ima sedam vozila i 80 clanova, od toga 40 operativaca osposobljenih za intervencije, a medu clanovima su i cetiri žene te 14 pripadnika mladeži.


Podijeli: Facebook Twiter