Najbolji domaći blueseri natječu se u Puli

Croatian Blues Challenge
Croatian Blues Challenge

Poznati su svi finalisti ovogodišnjeg, sedmog Croatian Blues Challengea. Originalno su planirana tri regionalna finala, no zbog nedovoljnog broja prijava otkazano je regionalno finale u Splitu pa će se održati dva - u Zagrebu i Puli.

U četvrtak u zagrebačkom klubu Bikers Beer Factory, u 21 sat, u natjecateljskoj kategoriji grupa će nastupiti zagrebački sastavi B# Band i Colours of Blues te grupa Bluestrip iz Osijeka. Kao poseban gost će u kategoriji solo/duo nastupiti Tony Lee King, a još jedan specijalan gost je Zamba - pobjednik 5th Croatian Blues Challengea.

Na drugom regionalnom finalu, u petak u Rock Caffeu u Puli, u kategoriji grupa natječu se sastavi Barban Stones (Barban), Be Blue (Rovinj), Double Dose Blues Band (Pula) i Vervet (Novigrad), a kao gost će publiku zabaviti labinski power-blues trio The Mezcal Moon.

Na velikom nacionalnom finalu u subotu u pulskom Rock Caffeu, nastupaju pobjednici oba regionalna finala, Tony Lee King u solo/duo kategoriji te slovački duo Luboš Bena & Bonzo Radvanyi, koji će iste večeri biti i u stručnom žiriju Challengea.

Žiri će na završnoj večeri odabrati pobjednika, koji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju -  32th International Blues Challengeu, koje će se od 26. do 30. siječnja održati u Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 7th European Blues Challengeu u proljeće 2017. godine. Uz to, pobjednici osvajaju i snimanje singla u zagrebačkom Greenwood studiju. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter