Najbolji cakavcic Tomislav Mišlov iz Zadra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pobjednik ovogodišnjeg, 44. sabora cakavskog pjesništva, održanog na ljetnoj pozornici Zat kaštela u Žminju, je Tomislav Mišlov, ucenik zadarske OŠ Stanovi (mentorica Dinka Golem) s pjesmom "Kualjski vitar". Drugo je mjesto pripalo Luki Doblanovicu iz OŠ Svetvincenat (Mirjana Doblanovic Pekica) za pjesmu "Punjava od sniga". Treci je Entony Pavat iz podrucnog odjeljenja Karojba pazinske OŠ Vladimira Nazora (Kristina Koraca) s pjesmom "Zadnji list na dubu".

Posebne pohvale dobili su Božo Kraljevic iz splitske OŠ Plokite (Jagoda Capac), za pjesmu "Moja nona", Eleonora Rojnic iz barbanske OŠ Jure Filipovica (Katica Špada) za pjesmu "Išcuc", Eni Kuhar iz žminjske OŠ Vladimira Gortana (Silvana Tumpic) za pjesmu "Ušunji si me" te Gian Luca Braus iz iste škole za pjesmu "San ga beka". Nagradu žminjske župe za najbolju duhovnu pjesmu "Neka bude dobro" dobio je Alen Mataic iz OŠ Viktora Cara Emina Lovran, podrucno odjeljenje Eugena Kumicica iz Mošcenicke Drage.

Predsjednik prosudbenog povjerenstva Milan Rakovac rekao je da ce zacijelo od mladih cakavcica izrasti neko novo pjesnicko ime, kao što su Tomislav Milohanic i Nada Galant, koji su takoder bili u povjerenstvu, a poceli su na Saboru. Podsjetio je da je Sabor, koji je pokrenuo Zvane Crnja, postao pravi pokret koji dominira kulturnom matricom Istre.

Medu recitatorima pobijedila je Ana Floricic iz pulske OŠ Šijana (Branka Cvek) za recitaciju pjesme "Bukaleta" Šime Ružica. Drugo je mjesto pripalo Zari Grubešic iz splitske OŠ Marjan (Mara Popic) za recitaciju pjesme "Plovi" Tomislava Najeva. Treca je Petra Fonovic iz cepicke OŠ Ivana Gorana Kovacica s pjesmom "Moja Mat" Mirele Vidar. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter