Najbolje vatrogaskinje iz Vodnjana i vatrogasci iz Čreta

Muška ekipa, pobjednici natjecanja
Muška ekipa, pobjednici natjecanja

Četrnaesto međunarodno natjecanje vatrogasnih ekipa u terenskim vozilima «Medulin 2016.», održano je u subotu na području Vinkurana, Pješčane Uvale, na aerodromu Campanož, Pomeru, antičkom kamenolomu Cava Romana i  uvali Portić, Banjole. I ovogodišnje natjecanje održano je u organizaciji DVD-a Medulin (uz potporu Vatrogasne zajednice Istarske županije,  Područne vatrogasne zajednice Pula, Općine Medulin i Turističke zajednice Općine Medulin).

Natjecalo se 17 ekipa u muškoj i dvije u ženskoj konkurenciji. Ekipe sastavljene od po četiri člana ili članice terenskim su vozilima morale zadanom trasom, na određenim mjestima, odraditi pet raznolikih vježbi spasilačkih intervencija: pad aviona (spašavanje pilota i gašenje požara na avionu), vježba spretnosti i snage na poligonu, vježba u slučaju potresa, spašavanje na moru te vježba s vatrogasnom motornom pumpom.

U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa DVD Čret (Krapinske Toplice), drugo mjesto pripalo je  slovenskim vatrogascima  PGD Steklarna – Rogaška Slatina, a treće ekipi Javne vatrogasne postrojbe Pazin. U ženskoj konkurenciji  natjecale su se dvije ekipe DVD Vodnjan i DVD Pula, a prvo mjesto osvojila je ekipa DVD Vodnjan. (A. ČABARAVDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter