Najbolje su šarene krpice Ane Kujundžic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šarene trakice Ane Kujundžic bile su vizualno osvježenje usred tmurnih, jesensko-zimskih kreacija i donijele joj nagradu najboljeg dizajnera Dreft Fashion Weeka.

Tradicionalna dodjela Mande preselila se iz Bocarskog doma u Vertigo bar gdje je modna agencija Suzy organizirala zabavu povodom 20 godina aktivne potrage za ljepotom.

Ana Kujundžic, splitska dizajnerica vjerna svom zaigranom izricaju, jesensko-zimsku modu i ove je godine sagledala na vrlo slican nacin kao i lani za aktualno proljece-ljeto. Kao kredom iscrtani kišobrani motiv su koji se protezao kroz pobjednicku kolekciju. Koncano šarenilo i "grafiti" na vuni, "razreckani" materijali u obliku trendi resica našiveni na "kostur" kreacije predstavljali su odmak od klasicnog videnja hladnijih dana, ali i stil vrlo slican španjolskom Desigualu. Jedina je šteta što nije bilo takvih kaputa, pa su ramena bila tek zaogrnuta ponekim slatkim bolerom.

Na temu boje nije na odmet spomenuti i kolekciju od publike omiljene Ines Zrnc Gregorine koja je predstavila nekoliko varijacija na istu temu, a ta je bila šareni samt s kružnim perforacijama i najlonke i šalovi vrištecih boja. Prema rijecima organizatora, dio kolekcije planuo je odmah poslije revije u backstageu gdje se održavala prigodna prodaja s 50 posto popusta.

Od stranih gostiju, završnu vecer uvelicali su kanadska dizajnerica Marie St. Pierre i Talijanka Frederica Vaccaro. Dok su kod St. Pierre u oci upadale platforme, "povišene" špice i asimetrija kod puf rukava i izreza, ciste (toreadorsko-mornarske) krojeve Vaccaro vjerno je pratila mašnica.

U kategorij najboljeg mladog dizajnera, strucni žiri (prof. Nina Režek Wilson, Ana Lendvaj, Nataša Svekler i prof. Branka Atletic) Dreft Fashion Weeka nagradio je Maru Miloglav, a posebno su pohvaljene Žarka Krpan i Martina Kamenski. Najljepšom manekenkom proglašena je Iva Šaric.


Podijeli: Facebook Twiter