Najbolje rakete Crljenice i Mišana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na jednom od državnih natjecanja raketnih modelara, koje organizira Hrvatski astronauticki i raketni savez, veliko iznenadenje priredili su clanovi ekipe CTA "Veruda" Patrik Crljenica i Andrea Mišan, koji su u ekipnom natjecanju osvojili prvo mjesto. U konkurenciji 60 ucenika osnovnih škola iz 15 klubova pulski je dvojac bio najbolji u kategoriji raketa S – A – 6, dok su u kategoriji rakete sa trakom osvojili drugo i peto mjesto, a Crljenica je srebrnu medalju osvojio i u kategoriji raketa s trakom, te raketa s padobranom.

Ovakav uspjeh pulskih modelara rezultat je aktivnosti Centra za tehnicke aktivnosti «Veruda», koje je prije tri godine zapoceo s radionicom raketnog modelarstva. Od tada mladi raketari, pod budnim okom nastavnika Dina Makovca, grade svoje uspjehe na gradskim, županijskim i državnim natjecanjima.

Upravo zbog znacajnih uspjeha pred klubom predstoji organizacija i formiranje pulskog raketnog društva u sastavu Zajednice tehnicke kulture grada. Stoga "raketari" pozivaju sve zainteresirane za raketno modelarstvo da se prijave u Centru za tehnicke aktivnosti «Veruda», Trg kralja Tomislava 13.


Podijeli: Facebook Twiter