Najbolje plešu Porečanke

Storm iz Poreča osvojio prvu nagradu u kategoriji suvremenog plesa (A. DAGOSTIN)
Storm iz Poreča osvojio prvu nagradu u kategoriji suvremenog plesa (A. DAGOSTIN)

U dobro popunjenoj velikoj koncertnoj dvorani pazinskog Spomen doma u petak navečer održan je tradicionalni 17. Plesni susret Istre na kojem je nastupilo čak 44 plesnih grupa iz svih zakutaka Poluotoka.

U kategoriji petih i šestih razreda u suvremenom plesu prvu je nagradu osvojila porečka skupina Storm voditeljice Aleksandre Hodak s koreografijom "Pirates", druga je bila pulska grupa Sense&dance s koreografijom "Holly dolly song", a treća buzetska skupina Divas s koreografijom "Suus". U podkategoriji show dance najbolje su bile plesačice iz porečke skupine Magic s koreografijom "Zero to hero", a vodila ih je Josipa Tadijanović, dok je autorica koreografije Martina Kolega. Druge su bili porečke plesačice iz grupe Magic s koreografijom "Ružno pače", a treće Fažanke iz skupine Virus s koreografijom "Egypt ritual". U kategoriji sedmih i osmih razreda prvu je nagradu osvojila porečka skupina "Las chicas" voditeljice Elisabeth Wertheim s koreografijom "Trač". Druge su bile plesačice iz pulskog Cool stepa s koreografijom "Hairspray", a treće "Sense&dance" iz istog grada s koreografijom Boom.

I u kategoriji srednjih škola slavile su Porečanke, točnije plesna skupina Urbana supkulturna baza (USB) koju vodi Ivana Domazet s koreografijom "Posljednji pozdrav". Druge su bile Puljanke iz Cool stepa s koreografijom "To build a home", a treće Porečanke iz Step up-a s koreografijom "You gotta get up and try". U podkategoriji hip-hop plesa prva je nagrada pripala vodnjanskoj skupini Saltatrix voditeljice Sandre Demarin koja je izvela koreografiju "Jump". Druge su bile Puljanke iz grupe "Ab original" s koreografijom "United".

U dobno najstarijoj kategoriji Showdance prva je nagrada dodijeljena porečkom USB-u voditeljice Ivane Domazet koji je otplesao koreografiju "To build a home". Druge su bile Puljanke iz Cool stepa s koreografijom "Voodoo people", a treće plesačice iz istog studija s koreografijom "Supermassive black hole".

Stručni je žiri za najperspektivniju plesačicu natjecanja proglasio članicu pulskog plesnog studija Cool step Luizu Tikulin, a posebnu pohvalu dodijelio angažiranoj koreografiji porečke plesne skupine Step up iz studija MOT 08 voditeljice Josipe Tadijanović. Za kontinuitet i angažman u promicanju plesa posebno je pohvaljen koreograf Alan Poropat iz buzetske plesne grupe Stars Udruge Mali veliki mikrofon. (Anđelo DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter