Najbolje odjevene žene svijeta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ova godina bila je znacajna za brojne poznate dame jer dok su neke od njih doživljavale nagli uzlet u svojim karijerama, druge je društvena scena slavila jednakim intenzitetom kao i prijašnjih godina.

Osim na poslovnom planu, mnoge od njih istaknule su se i u modnome smislu, a na samom tronu stilski najosvještenijih napokon smo imali priliku vidjeti neka nova lica, od kojih cemo u buducnosti zasigurno moci još mnogo toga ocekivati.

Ovogodišnja lista stilski najuspješnijih takoder nije mogla proci bez modnih veteranki, strucnih u diktiranju trendova vec dugi niz godina, pa tako danas govorimo o modnim urednicama, modelima, pjevacicama, glumicama i socialites damama, koje su u posljednjih godinu dana pokazale kako modu imaju u malome prstu.

Urednice

Taylor Tomassi Hill, ove je zime preskocila jednu stepenicu, zamijenivši poziciju u Marie Claire casopisu onom u luksuznoj e-trgovini Moda Operandi, no njen nepogrešiv smisao za stil u 2011. ostao je konstanta.

Za Carine Roitfeld ova godina takoder je bila svojevrsna prekretnica u životu, puna novih životnih izazova i projekata, a u ugladenim damskim izdanjima bivšu urednicu francuskog Voguea imali smo prilike gledati na tjednima mode, kao i na predstavljanju vlastite knjige "Irreverent".

Miroslava Duma, ruska slatkica sicušnih proporcija, svojim šarenim stylinzima oduševljavala nas je na brojnim tjednima mode, koje je ovog proljeca i jeseni obilazila kao urednica ruskog OK Magazinea.

Stil Emmanuelle Alt ili ste vec odavno probavili ili mu još uvijek zamjerate relativnu monotonost. Bilo kako bilo, urednica francuskog Voguea u 2011. je ostala dosljedna sebi, ponovno birajuci komade Balmaina i Givenchyja za koje provjereno zna da joj odlicno stoje.

Stilistica americkog Ellea, Kate Lanphear, obožava monokromatsku modu, koja u njenoj vještoj izvedbi djeluje jednostavno mocno. Veliki plus dajemo modnim imenima koja i dalje unosi u vlastitu garderobu, poput Helmuta Langa, Balenciage i Margiele.

Giovanna Battaglia definitivna je predvodnica modno osvještenih Talijanki, a povoljnim mediteranskim genima može zahvaliti što joj svaka kreacija stoji kao druga koža.

Natalia Alaverdian jest mlada djevojka koja uvijek nekako prode ispod radara pored mnogo razvikanijih ruskih kolegica, no stil ove simpaticne urednice Harper's Bazaara svejedno citave godine držimo na oku.

Christine Centenera dolazi nam s drugog kontinenta, gdje obnaša funkciju urednice australskog Harper's Bazaara. Ova mlada trendseterica obožava jednostavnost s malim pomakom, kao i vjecno originalan dizajn australskih kreativaca, koje promovira na svojim putovanjima diljem svijeta.

Modeli

2011. godina bila je doista uspješna za modela i glumicu Rosie Huntington-Whiteley, koja se po prvi puta okušala na filmskom platnu, i to u blockbusteru Transformers. Odlican modni kontinuitet na crvenom tepihu, ali i u svakodnevnom životu, može zahvaliti prisnom odnosu s modnom kucom Burberry, u cijem ju dizajnu najcešce opažamo.

Miranda Kerr naša je velika miljenica, koja se u ovoj godini nije toliko isticala službenim izdanjima, koliko nepogrešivim osjecajem za svakodnevni streetstyle, koji je odlicno koordinirala s obvezama vezanim uz njena prvorodenog sincica.

Ime Isabel Lucas relativan je novitet na svjetskoj društvenoj sceni, no mlada Asutralka svejedno je u vrlo kratkom roku osvojila simpatije publike. Rezultat je to odlicnog boho imidža, kao i glumackog angažmana u filmu "Transformers".

Pjevacice

U 2011. godini Florence Welch doslovno je pokorila svijet, pocevši od genijalnog novog albuma, priznatog od kritike, pa sve do modnih suradnji i angažmana kojima je obogatila svoj životopis. Cijelu godinu oduševljavala su nas i njena boho izdanja, kao i etericne vecernje haljine s potpisom Guccija, Alexander McQueena ili Elie Saaba.

Lana Del Rey pravo je otkrice i osvježenje na glazbenoj sceni ove godine, a ono što nam se kod nje možda i najviše svida jest nonšalantan stav spram mode i velikih modnih velikana, kojima Lana jasno porucuje kako može i bez njih.

Trendseterica Victoria Beckham ove godine je službeno okrunjena za svoj dizajnerski doprinos, a promoviranje branda ne bi bilo toliko uspješno da ona sama nije u nemalo navrata zablistala u vlastitom dizajnu.

Umjetnica koja svojim ekscentricnim roditeljima može zahvaliti multitalentiranost jest Charlotte Gainsbourg, a bivanje kceri slavne Jane Birkin rezultiralo je vrsnim ukusom za modu i stil, kojeg je ova pjevacica i glumica u 2011. pokazala u izobilju.

Socialites

Cijela njena pojava odiše ekstravagancijom i drugacije ju ne bismo mogli zamisliti. Ona je Daphne Guinness, bliska prijateljica neprežaljenog Alexandera McQueena i strastvena kolekcionarka haute couture komada, zbog cega njen stil više teži kostimografiji, no svakodnevnom odijevanju, ali ju je svejedno gušt vidjeti.

Olivia Palermo nije uvijek bila miljenica u socialite krugovima, no ove godine definitivno je postala, a svojim zaraznim smislom za modu i biranjem neodoljivih asesoara, istinska Blair Waldorf zaludila je mase.

Bianca Brandolini D'Adda predivna je talijanska nasljednica plave krvi, koja osim zavidne ljepote ima i podjednako zavidnu garderobu, u kojoj cesto prevladaju komadi njena prijatelja Giambattiste Vallija.

Dasha Zukova popularnost ponajprije zahvaljuje ocu, ruskom oligarhu, na racun kojega je pokrenula vlastiti casopis "Garage" te izgradila pomalo neobican stil, podložan razlicitim definicijama na dnevnoj bazi, no svaki put je ugodan prizor.

Glumice

Jedna od onih glumica koju volite ili ne volite jest Kirsten Dunst, koja nas je ipak uspjela osvojiti svojim modnim odabirima u 2011. godini, i to prvenstveno kratkim koktel haljinicama koje je odijevala za promociju svog posljednjeg filma "Melancholia".

Nakon brojnih životnih nedaca koje su ju dovele na rub anoreksije, Kate Bosworth ove godine vratila se jaca no ikad, sa samo sebi svojstvenim modnim izricajem koji smo vec davnih dana zavoljeli kod nje.

Neprikosnovena kulerica i kraljica androginog trenda koji nas još uvijek drma jest Tilda Swinton, a dizajner Haider Ackermann u njenom je životu i ove godine odigrao vrlo bitnu i uspješnu ulogu.

Ginnifer Goodwin pamtimo i od nje mnogo ocekujemo, otkako nas je vrlo ugodno iznenadila na ovogodišnjem Met Ballu u Topshopovoj smaragdno zelenoj kreaciji.

Svojim kontinuiranim radom, sestre Olsen takoder su postale afirmirani clanovi svjetske dizajnerske scene. Njihov stil katkada izaziva upitnike nad glavom, no ne može im se poreci bogata vintage garderoba, na koju smo ponekad zavidni.

Film "My Week With Marilyn" u zvjezdanu filmsku orbitu dodatno je lansirao etericnu glumicu Michelle Williams, koja je ove godine odradila mnogo pažnje vrijednih pojavljivanja na crvenom tepihu. Pixie frizura i sanjive toalete, za Michelle su bile dobitna kombinacija.


Podijeli: Facebook Twiter