Najbolje odjevene Hrvatice u 2011. godini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao i svake godine, došlo je vrijeme da se osvrnemo na modni stil poznatih Hrvatica. Ova 2011. godina, na listu nam je donijela i neka nova lica što nas iznimno veseli, jer u moru evenata, modnih dogadanja i raznoraznih otvorenja, malo je žena koje se doista znaju istaknuti svojim stilom.

Na ovogodišnjoj listi nema nekih inace izvrsno odjevenih dama, poput Ljupke Gojic Mikic, Ive Balaban i dr. i to iz razloga jer su se navedene dame malo povukle iz javnog života, te smo u 2011. godini uglavnom ostali uskraceni za njihova javna pojavljivanja i odlicne modne kombinacije. Koje su žene svojom pojavom uljepšale ovu godinu?

Vec dugo Hrvatska nije imala tako jako ime na svjetskoj modnoj sceni. Njezina androgena ljepota i samopouzdan stav, vinuli su ovu zgodnu crnku u sam vrh modelinga. Kristina Šalinovic je rockerica bez premca. Obožava raditi intervencije na odjeci te cesto raspara cijele hlace kako bi ih ponovno povezala sa zihericama. Vješto kombinira dizajnerske komade sa onima iz high street trgovina, a cest je gost i inozemnih streetstyle blogova koji vjerno prenose njezine kombinacije sa svjetskih tjedana mode.

Ljupka Tanevska
je najutjecajnija blogerica u Hrvatskoj i ujedno jedna od rijetkih koja natrpavanje odjece ne prodaje pod eklekticizam, cemu je danas slucaj kod mnogih i to pod parolom: „spoji sve nespojivo što imaš u ormaru i sigurno ceš biti zamijecen". Simpaticna Ljupka vješto kombinira romanticni vintage i urbani high street i pri tome uvijek ostaje autenticna i nikad "isfurana", što je u današnjoj invaziji trendova prava rijetkost.

Aleksandra Dojcinovic
je prava predstavnica boho rocka. Iako je poznata po svom nježnom rafiniranom dizajnu, svoj osobni modni izricaj voli zaciniti nešto oštrijim dodacima. Romanticna haljina s volanima u kombinaciji s motoristickim cizama, jarko crvenom clutch torbicom i bundom? Zašto ne, Aleks to tako dobro nosi.

Judita Frankovic
nam je svojom pojavom uljepšala godinu. Lijepa glumica izgleda kao da je doputovala iz neke romanticne price u kojoj ono što je trenutno „in" ne igra neku znacajnu ulogu. Ne boji se kombiniranja razlicitih stilova -u cemu doduše ponekad i pretjera- ali je zasigurno pravo osvježenje hrvatske kinematografije.

Petra Nižetic
konacno je osnovala modni blog i pokazala svu snagu svoje kreativnosti. Fantastican blog kojeg prate još bolje fotografije, pravi su dokaz da ova plavokosa Splicanka gaji izniman senzibilitet za modu i odijevanje. Rockerica još od srednjoškolskih dana, ove nas je godine oduševila svojim hrabrim odabirima od kojih nam je najdraži spoj majice s Guns'n'Roses i zelene svilene maksi suknje, dizajnerice Monike Sablic.

Uspješna producentica hit serije "Larin Izbor" Jelena Popovic Volaric osoba je koja rijetko kada griješi. Radilo se o cvjetnoj maksi haljini inspiriranoj 70-im godinama, kombinezonu u kombinaciji s nježno ružicastim prslukom od krzna ili vintage kreaciji boje kože, Jelena je prava modna odlikašica koja svojom pojavom uvijek izazove pažnju a i podosta komentara.

Severina
se uvijek pokaže kao najkontroverznija osoba na listi najbolje odjevenih, iz razloga jer se oko njezinog stila uvijek lome koplja. Dok ju jedni smatraju neprikosnovenom kraljicom i ikonom, drugi joj spocitavaju da odijeva samo ono što je "in". Severina je ove godine odjenula zavidan broj dizajnerskih kreacija, što domacih što inozemnih dizajnera. Savršeno tijelo pokazala je u seksepilnim kreacijama Juraja Zigmana dok je u kasnijem stadiju trudnoce uskocila u nježniji modni izricaj s potpisom Aleksandre Dojcinovic. Naš najdraži Sevkin look izazvao je najoprecnija mišljenja publike i kritike. Pradine banane i prugice od Seve nitko nije ocekivao, a nama su dodatno razveselile ovo proljece.

Žene obitelji Tedeschi su persone za koje bi se trebala sastaviti tzv. "hall of fame" lista, na koju bismo takoder pridodali i Josipu Lisac, Kseniju Vrbanic, te još neke dame koje su institucije same za sebe. Gospoda Maja najmlada je dama u ovom uskom krugu modnih genijalki koje nas uvijek oduševe svojom nenametljivom ali iznimno skupom elegancijom. Uvijek odmjerena, elegantna i nikad nametljiva, Maja Tedeschi je žena koju svaki dizajner želi za klijenta.

Povratak retro mode kao stvoren je za žene poput Nine Badric. Lagani ruž na usnama, blago valovita kosa i kroj koji naglašava liniju tijela, ono je što Badricki najbolje pristaje. Ove je godine prezentirala nekoliko takovih izdanja a naš je favorit jednostavna kreacija bez rukava, duljine tik ispod koljena koja za detalj ima decentni leopard print. Ne smijemo zaboraviti ni bajkovitu kreaciju od tila, dizajnerice Matije Vuice, koju je odjenula za veliki humanitarni koncert u Lisinskom.

Mara Bratoš uvijek je rado videna gošca što radi svoje ljubaznosti to i radi svog damskog allurea kojim zraci. Plavokosa fotografkinja ne radi velike iskorake u svom stilskom izricaju te ju uglavnom možemo vidjeti u ženstvenim haljinama koje su uvijek decentne ali isticu njezin adut - izvrsne noge.

Nevena Rendeli
, jedno od omiljenih lica s malih ekrana, vjerno prati trendove. Dok je pocetkom godine preferirala pastelne boje s detaljima u jarkim nijansama, u posljednjih nekoliko mjeseci napravila je stilski zaokret te se pronašla u nešto mirnijim tonovima i jednostavnijim krojevima dizajnera poput Alexandera Wanga i Helmuta Langa.

Prelijepa djevojka sa izvrsnim tijelom, na sebe može staviti sve što poželi. Anita Dujic ove je godine dospjela u žižu javnosti prvenstveno radi svog glumackog debija u jednoj tv seriji, a pred sam kraj godine osnovala je i svoj blog s lifestyle tematikom. Anita njeguje ženstven imidž te ju rijetko kada vidamo u trapericama ili hlacama. Kao i vecina djevojaka njezinih godina, uglavnom se odijeva u high street trgovinama poput Zare ili H&M-a, a ponekad posegne i za komadima hrvatskih dizajnera poput onih kuce MAK ili Juraja Zigmana.

Gospoda Tihana Harapin Zalepugin u modnom je svijetu prisutna dugi niz godina i vec je odavno izgradila jednistven modni izricaj koji se uglavnom bazira na nebojama te cete ju (bez obzira na trendove), rijetko kada vidjeti u nekoj jarkoj nijansi. Od asimetricnih suknji, predimenzioniranih vesti i zanimljivih maksi haljina, Tihana je uvijek na visini zadatka.


Podijeli: Facebook Twiter