Najbolje od zanatskog piva uz gastronomski i glazbeni program

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak i subotu na medulinskoj rivi održat će se treći Medulin Craft Beer Festival koji će ponuditi najbolje od zanatskog piva. Više od 30 craft pivovara iz deset europskih zemalja predstavit će se na ovoj manifestaciji. 

Festival funkcionira kombinirajući veliki izbor piva, live koncerata, vrhunski i raznoliki izbor hrane sa edukacijskim programom, kako za posjetitelje tako i za izlagače. Kako kažu organizatori, njihova misija je pomoći hrvatskoj pivskoj craft sceni te se trude podržati i promovirati lokalne neovisne pivovare, u njihovoj nezahvalnoj borbi na tržištu. Želja im 
je da zaljubljenicima u pivo i svima onima koji će to tek postati, pronađu i prezentiraju što zanimljivije i raznovrsnije pivske uratke mikro pivovara iz regije i cijele Europe. Medulin Craft Beer Festival pokrenut je 2015. i odmah nakon prvog izdanja prerastao je nešto što su mediji proglasili "najveći pivskim festivalom u ovom dijelu Europe". 

Festival je prošle godine posjetilo više od pet tisuća posjetitelja, a za ovu godinu 
organizatori koji su u ponudi 17 domaćih i 11 inozemnih pivovara uvrstili i službeno najbolje pivo na svijetu, američki Toppling Goliath, ali i nekoliko drugih vrhunskih američkih craft piva. U ponudi će biti i danski Amager, švedski Omnipolo, a sa svojim proizvodima dolazi i šest njemačkih craft pivovara te gosti iz raznih zemalja. 

Medulinski festival je prema specijaliziranom portalu Ratebeer.com na samom vrhu europskog craft piva, a ugled potvrđuje time što okuplja veliki broj međunarodnih pivovara koje se žele predstaviti ovdje. Prve dvije godine ovdje je predstavljeno više od 500 vrsta piva iz brojnih pivovara iz 15-ak zemalja. 

Za gastronomski dio festivala ove godine je zadužen restoran Oasi iz Pješčane Uvale. U ponudi će biti burgeri s mesom boškarina, tovara i tuna steaka koji savršeno pašu uz vrhunski craft.

U glazbenom dijelu programa u petak će nastupiti pulska grupa Dogma, a u subotu Edo Maajka te DJ Make. Novinar RTL-a Zoran Šprajc kojem je ove godine dodijeljena 
titula Prijatelja festivala dodijelit će nagradu za najbolje pivo festivala po izboru publike.

Ulaz na sve programe je besplatan. (M. RADIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter