Najbolje od najboljeg iz pulske glazbene škole

Publika je uživala u dvosatnom koncertiranju učenika  (D. ŠTIFANIĆ)
Publika je uživala u dvosatnom koncertiranju učenika (D. ŠTIFANIĆ)

U prepunoj crkvi sv. Franje u petak navečer održan je završni koncert učenika Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova gdje su se u čak 22 točke tijekom gotovo dva sata trajanja programa predstavili solisti te zborovi i orkestar. Učenici su pokazali dobru pripremljenost, uigranost te vidljivo je da su, kao i njihovi nastavnici te korepetitori, uložili veliki trud da bi ovaj koncert pokazao najbolje od najboljeg.

Nagrađivani solisti i zborovi

Prvo djelo na programu bio je Faureov „Tantum ergo“, u izvedbi zbora Srednje glazbene škole gdje su solistice bile Patricia Žudetić, Vilma Grazia Žmak i Ivona Dominković. Za orguljama je bio Eduard Kancelar, a dirigentica Maurizia Brajković.

Potom su se predstavili brojni solisti, među kojima su i višestruko nagrađivani učenici, kao što su pijanisti Ljubo Stakić i Luka Buršić, violinistice Lucia Lyon i Letizia Ulika Roce, violončelistica Anamarija Bukovnik, saksofonist Bruno Martinović, harmonikaši Ivan Peruško i Monika Popović, gitarist Tin Glavočević, solo pjevačica Patricia Žudetić, kao i najmlađi, koji su se predstavili u vrlo dobrom izdanju, pijanistice Linda Marić i Alja Erjavec, svirač roga Noel Vretenar, violinistica Mattea Pučić, trubač Antonio Roce, flautistica Klara Rosanda, kao i oni mrvicu stariji i vrlo nadareni - pijanistica Monika Štangl te svirač marimbe Davorin Grgić i harmonikašica Romina Legović.

Višestruko nagrađivani učenici potvrdili su svoju kvalitetu, a oni najmlađi pokazali su veliki trud i zasigurno će se o njima još dosta čuti budu li i dalje tako marljivo vježbali.

Trud učenika i nastavnika

Zbor Srednje glazbene škole i orkestar izveli su Mozartovu „Ave verum corpus“, a gudački orkestar također Mozartovu „Malu noćnu muziku“. Njihov je dirigent bio Milan Grbić, a koncert je priveo kraju zbor Osnovne glazbene škole s „Neka cijeli ovaj svijet“ iz mjuzikla „Jalta, Jalta“ Alfija Kabilja.

Učenike su pripremili nastavnici: Maurizia Brajković, Eduard Kancelar, Ana Debeljuh, Denis Goldin, Vili Popović, Aleksandra Golojka, Luka Horvat, Orhida Antunović, Maja Petrović, Nensi Krupić, Fabio Jurić, Maša Pavićević, Karlo Kumpare, Chiara Jurić, Vedran Vojnić, Giorgio Sugar, Volodimir Balyk, Goran Benevrkić, Marko Malivuk Jovanović, Karmen Kirac, Maurizia Brajković, Milan Grbić i Suzana Goldin.  Korepetitori su bili Eduard Kancelar, Massimiliana Brajković, Sandra Burić, Maša Pavićević, Aleksandra Golojka, Jadranka Celić Bernaz i Snježan Demarin. (V. BEGIĆ)

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter