Najbolje od labinskih bendova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedmi Uskrs Rock Festival održan je u labinskoj Lamparni ovaj vikend. Koncert je naslovljen "20 let", a nastupili su najznacajniji autorski bendovi koji su u proteklih 20 godina ostavili traga na ovdašnjoj sceni. Bila je to ujedno i promocija istoimenog CD-a, koji se ne može kupiti u slobodnog prodaji, nego se mora naruciti preko www.labinskascena.com, stranice otvorene u tu svrhu, ili pak za kupnju valja pricekati koncert neke od zastupljenih grupa.

Nastupilo je trinaest bendova, od kojih je sedam uskrslo samo za ovu priliku. Koncert je otvorio trešmetalski Storm iz Rapca, na albumu zastupljen s "Wasting time with you". Slijedila je death metal grupa Grief Charisama, koja na CD-u svira "Mixture of Thoughts". A onda nešto posve drukcije: etheral neo-folk bend Loell Duinn izveli su "Sea Gulls" s CD-a i niz svojih uspješnica te jednu novu skladbu, kojoj za sada traže ime. Slijedio je indie rock sastav The Orange Strips, na albumu prisutan sa "Kissed a Girl (It wasn't You)".

Nakon toga izredalo se šest bendova okupljenih samo za koncert. Hard rock sastavi Shock Treatment i Holivud Ribe, na albumu sa "The Mission" i "Metali", zatim hard core punck Protest mozga zastupljen sa socijalno angažiranom skladbom "Ruka zla", pa hard core rap sastav Bridge Deeenoowhere na CD-u s "Dan za danom". Raspašoj na pozornici priredio je multistilski bend The Dreks, koji se na albumu predstavlja s "Mladost iza brave", a reperski We Stand United izašao je na pozornicu prvi put nakon televizijskog natjecanja glazbenih talenata prije dvije godine.

Uslijedio je Soul Display, grunge bend koji je na dobrom putu da s Duinnom i Stripsima stvori trolist labinskih bendova koji probijaju granice. Svirali su "Pictures" sa CD-a, skladbu za koju su snimili i spot te dio materijala za album kojeg namjeravaju snimiti krajem godine. Useless, hard rock punkck bend, takoder spada u one koji su se okupili za koncert. Koncert je završio kantautor Predrag Ljuna, koji je odsvirao legendarnu "Albonu", na CD- u obradenu u "Electric Zbruphadors version", te ostale svoje blues stvari na labinskoj cakavici, medu ostalima i aktualnu "Son se štufo". (Robi SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter