Najbolje od klapa Istre i Dalmacije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Najbolje od Istre i Dalmacije" naziv je velikog klapskog koncerta koji ce ovog petka, s pocetkom u 20 sati, na rukometnom stadionu (pod lipama) u Rovinju okupiti neke od ponajboljih domacih klapa. Nastupit ce klapa Maslina iz Šibenika, klapa Intrade i Tomislav Bralic iz Zadra, klapa Pinguentum iz Buzeta te klapa Motovun. Njima ce se pridružiti i dalmatinski bard Vinko Coce, najavio je na konferenciji za novinare jedan od organizatora koncerta Veseljko Buic iz agencije V.I.B.

- Vjerujem da ce svi oni koji vole klape i klapski izricaj nakon velikog uspjeha koncerta klapa u Savicenti na ovom susretu u Rovinju doci na svoje. Radi se zaista o najboljem od klapske glazbe što Istra i Dalmacija imaju za ponuditi. Osim domace publike, otkako je krenula prodaja ulaznica, cini se da ce biti i dosta posjetitelja iz Slovenije gdje je klapsko pjevanje popularno, a nadam se da ce koncertu prisustvovati turisti iz Rovinja i šire, rekao je Buic.

Darko Jakac iz klape Motovun kazao je da se raduju nastupu u Rovinju.

- Ovo ce za nas biti uživancija na domacem terenu jer vec duže vrijeme nismo nastupili pred istarskom publikom na ovakvom koncertu. Buduci da smo poznati po obradama pop pjesama, za rovinjski smo nastup pripremili skladbe Tonyja Cetinskog, Olivera Dragojevica, Gibonnija, ali i neke od starijih pjesama Parnog valjka, rekao je Jakac istaknuvši da su se clanovi klape Motovun nedavno vratili iz Velike Britanije gdje su održali nekoliko samostalnih koncerata.

Klapa Pinguentum djeluje s prekidima od 1994. godine, a njezini clanovi mogu se podiciti s tri nagrade za najbolju interpretaciju napjeva s elementima istarsko-primorskog glazbenog izricaja, dvije prve nagrade publike na Festivalu klapa Istre i Kvarnera, a na istom festivalu žiri ih je cak cetiri puta proglasio najboljom istarskom i kvarnerskom klapom.

Klape Maslina i Intrade ne treba posebno predstavljati buduci da se radi o dugogodišnjim nagradivanim predstavnicima ovog glazbenog izricaja koji iza sebe imaju brojne nastupe i diskografska izdanja. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti, izmedu ostalog, i na prodajnim mjestima Glas Istre trgovine.


Podijeli: Facebook Twiter