Najbolje od Istra Inspirita prikazano u INK-u


Najbolje od “Istra Inspirita”, projekta Turističke zajednice Istarske županije, večeras je na daskama prepunog Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula doživjelo svoju krunidbu. Predstavljeno je najbolje od najboljeg iz tog programa.

Prisjetimo se, Istra Inspirit obuhvatio je devet ambijentalnih predstava na različitim istarskim lokacijama, te je do sada odigran 27 puta, a na taj se način željelo predstaviti bogatstvo istarskog poluotoka putem njegove povijesne, kulturne te gastrobaštine. Od svetvinčentskog kaštela, savudrijskog svjetionika, pazinskog kaštela, onog pulskog, Vižule, do Buzeta, Labina i drugih lokacija – svugdje je ispričana drugačija ambijentalna priča.

Sve te priče sada sažete su u jednu cjelinu zahvaljujući entuzijazmu redateljice Petre Blašković, koja je stvorila zanimljiv kolaž. Bilo je zanimljivo vidjeti kako sve te predstave izgledaju na kazališnim daskama za razliku od prirodnih ambijenata, a bilo je to i svojevrsno kazališno putovanje s publikom kroz vrijeme.

U tom programu bilo je angažurano 40-ak glumaca, 80 statista, više redatelja, dramaturga, kao i deset predstavnika tehničkog osoblja te pulskih studenata.

Taj program ide dalje, još bogatiji i raznolikiji. U galeriji Vincent iz Kastva je upriličena izložba fotografija sa svih događanja, a čiji su autori bili: Duško Marušić Čiči, Martin Čotar, Goran Šebelić i Hassan Abdelghani. Program je završen after partyjem u P-14. (V. BEGIĆ, snimio A. KANCELAR)

 


Podijeli: Facebook Twiter