Najbolje klobasice ima Otavio Pamić

Otavio Pamić ima najbolje domaće kobasice na Supetaršćini ove sezone
Otavio Pamić ima najbolje domaće kobasice na Supetaršćini ove sezone

Otavio Pamić iz sela Pamići ima najbolje domaće kobasice na Supetaršćini ove sezone, odlučio je žiri na drugom ocjenjivanju domaćih istarskih kobasica u Svetom Petru u Šumi. Ovim lokalnim ocjenjivanjem Supetarci se tematski pripremaju za predstojeću veliku manifestaciju, drugi međunarodni sajam "S klobasicom u Europu" koja će se održati 15. i 16. veljače na kojoj će se ocjenjivati kobasice registriranih proizvođača iz cijele Istre, ali i iz drugih krajeva Hrvatske i inozemstva.

Drugo mjesto osvojio je Renato Pamić iz sela Slavčići, treće Marija Bratulić iz sela Gljuščići, a ocjenjivalo se ukupno 12 uzoraka. Na ovo su se ocjenjivanje primale domaće suhe istarske kobasice proizvedene na području općine Sveti Petar u Šumi, u pravilu od domaće sirovine, a ocjenjivački žiri imao je 15 članova, što domaćih, što gostiju, među kojima su bili i profesionalni pršutari i kobasičari iz drugih dijelova Istre, kao i županijski pročelnik za poljoprivredu Milan Antolović te predsjednica Udruge senzornih analitičara istarskog pršuta i drugih suhomesnatih proizvoda Blanka Sinčić Pulić.

Ocjenjivanje je upriličeno u pred neki dan službeno otvorenom agroturizmu "Botra Marija" obitelji Bratulić u Gljuščićima, pa je u dvostrukoj ulozi domaćina supetarski načelnik Mario Bratulić na početku ocjenjivanja uz zahvalu svim proizvođačima koji su donijeli svoje kobasice na ogled naglasio kako se, bivajući domaćinima međunarodne smotre "S klobasicom u Europu" Supetarci moraju trsiti da i u kućnoj proizvodnji za vlastite potrebe imaju kobasice vrhunske kvalitete.

Milan Antolović je pak najavio i dalju podršku Istarske županije ovako izvrsnoj manifestaciji kao što je "S klobasicom u Europu", te najavio da i istarska kobasica kreće putem zaštite oznakom izvornosti, putem kojeg je istarski pršut već uspješno prešao. (Napisao i snimio Davor ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter