Najbolje iz svijeta fotografije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

I ove godine u Rovinju ce se održati fotografski festival Photodays. Natjecaj na koji radove mogu prijaviti svi fotografi s prebivalištem u Hrvatskoj traje do konca travnja.

Ovogodišnji natjecaj ima deset službenih kategorija: arhitektura, moda, priroda, ljudi, slobodna tema, akt, publikacije, profesionalni koncept, multimedija i mrtva priroda.

Pobjednici službenih kategorija osvajaju novcanu nagradu u iznosu od pet tisuca kuna, službenu nagradu "Kadar", sudjelovanje u grupnoj izložbi "Photodays 2010." (Multimedijalni centar u Rovinju, Muzej suvremene umjetnosti: Mali salon u Rijeci, Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu...), a pobjednicke fotografije bit ce uvrštene u fundus Muzeja za umjetnost i obrt.

Buduci da se gotovo istovremeno održava manifestacija "Hrvatska novinska fotografija", ova se kategorija nece održavati u sastavu Photodaysa.

Cetveroclani žiri odlucit ce o ukupno troje finalista u svakoj kategoriji, cija ce imena biti objavljena pocetkom svibnja, a svecanost proglašenja pobjednika održat ce se u sklopu dvodnevne završne manifestacije prvog vikenda u lipnju.

U Rovinju ce na raznim lokacijama biti organizirane razne zanimljive izložbe, poput one erotskih fotografija svjetskih majstora Ralpha Gipsona, Mana Raya, Helmuta Newtona, Nobuyoshija Arakija, Sama Taylora i drugih.


Podijeli: Facebook Twiter