Najbolje iz hrvatske arhitekture u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U MMC-u Luka u petak navecer otvorena je godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2009., u organizaciji Društva arhitekata Istre.

Ova izložba premijerno je otvorena u prosincu 2009. u Osijeku kada su i urucene nagrade za najuspješnije radove, a nakon gostovanja u gradovima diljem Hrvatske, stiže i u Pulu.

"Za tu izložbu hrvatski arhitekti prijavili su 145 autorskih ostvarenja realiziranih u protekloj godini, u kojima je sudjelovalo oko 200 suradnika. Ovu izložbu Udruženje hrvatskih arhitekata organizira od 1984. te je tradicionalno neselektirana, odnosno prepuštena je autoselekciji arhitekata koji prijavljuju svoje radove", kazao je predsjednik DAI-ja Davor Matticchio.

Ostvarenja su razvrstana u nekoliko tipologija: obiteljske kuce, višestambene zgrade, stambeno-poslovne zgrade, poslovne i javne zgrade, rekonstrukcije i dogradnje, intervencije u javnom prostoru i urbanizam, interijeri te arhitektonska publicistika.

Matticchio je naglasio da je vecina tih projekata realizirana prije recesije pa se ne vidi kriza koja je kasnije zahvatila i graditeljstvo.

Otvorenju je prisustvovala malobrojna, ali pažljiva publika, sastavljena uglavnom od arhitekata i gradevinara, koji su s velikim zanimanjem razgledavali izložene nacrte. Izložba je otvorena do 15. srpnja.


Podijeli: Facebook Twiter