Najbolje iz audiovizualne umjetničke skateboarding scene

Porečki pjevački zbor
Porečki pjevački zbor

Fažanski Skateboard klub "August Šenoa" predstavlja još jedno, sedmo po redu, izdanje Vladimir Skate Film Festivala. Od 21. do 24. rujna bogat program ovogodišnjeg izdanja predstavit će ponajbolje iz svijeta nezavisne domaće i inozemne audiovizualne umjetničke skateboarding scene.

Print Exchange

Četiri festivalska dana odvijat će se u atmosferi brojnih filmskih projekcija, svjetskih i europskih premijera, zanimljivih izložbi fotografija i popratnih programa u Fažani, Puli i Nacionalnom parku Brijuni.

Otvorenje 7. Vladimir film festivala održat će se u četvrtak, 21. rujna, u 19 sati u hotelu Fažana (Ulica boraca 2), kada će se u gotovo netaknutom ambijentu sale starog hotela, inače zatvorene za javnost, predstaviti izložba "Print Exchange". Iz cjelokupnog ovogodišnjeg programa Festivala posebno se izdvaja ova jedinstvena i po mnogočemu neobična izložba fotografija. Naime, iza "Print Exchangea" stoji projekt Film Pro Vida Print Exchange, topla priča koju je pokrenuo kalifornijski fotograf Jai Tanju, a radi se o međunarodnoj razmjeni fotografija putem, pomalo zaboravljenog načina, obične pošte.

U Galeriji Cvajner će Zach Chamberlin iz San Franciska imati svjetsku premijeru svog videa Push Partial World Tour II, a Francisco Saco iz Kostarike donosi urbano-tropski video Canasta. U Kinu Valli prikazivat će se dugoiščekivani dokumentarac Devoted, pariškog autora Lucasa Beauforta. U caffe baru Stara Fažana prikazat će se četiri skate-videa priznatih autora među kojima su: Rémi Luciani iz Marseilla, Riječanin Mihael Šandro s kopenhagenskom adresom, Anton Beliaev iz Moskve i ekipa iz američkog brenda Traffic Skateboards.

Samostalne izložbe fotografija imat će Nich Kunz iz San Franciska u foajeu Kina Valli, Taufek Asmarak iz Singapura u Staroj Fažani i Olman Torres iz Kostarike u Galeriji Cvajner.

U nedjelju, 24. rujna, Festival zatvaraju dvije projekcije koje će se prikazivati u Nacionalnom parku Brioni u Ljetnom kinu Velikog Briona. Radi se o svjetskoj premijeri skate-videa Island, britanskog autora Jima Cravena i dokumentarnom filmu Abkhazia finskog autora Vanttea Lindevalla. Organizirani odlazak brodom na otok zakazan je tog dana u 18 sati, a karte se mogu rezervirati na službenoj internet stranici: vladimirfilmfestival.com, gdje se nalazi i cjelokupan program te sve informacije.

Interaktivna instalacija

Popratni dio programa čine interaktivna instalacija njujorškog umjetnika Connora Kammerera, Tibor Rep, pionir slovenske skate scene, postavit će slow food štand REPeat, a posjetitelji će moći po povoljnijim cijenama birati iz bogate ponude (od majica do knjiga) londonskog pop-up dućana Palomino.

Festival podupiru: Turistička zajednica Općine Fažana, Općina Fažana, Grad Pula, Istarska županija, Turistička zajednica Grada Pule, Hrvatski audiovizualni centar, Nacionalni park Brijuni, JU Pula Film Festival/Kino Valli i Galerija Cvajner. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter