Najbolje hrvatske novinske fotografije u Makini


Putujuća izložba 100 najboljih hrvatskih novinskih fotografija 2011. godine u organizaciji Zbora fotoreportera Hrvatske otvorena je u pulskoj galeriji Makina.

Voditelj galerije Hassan Abdelghani je napomenuo da je ovo drugi put da se u Makini organizira izložba najboljih hrvatskih fotografija te da se nada da će se suradnja sa Zborom fotoreportera Hrvatske nastaviti i dogodine. Predsjednik Zbora fotoreportera Hrvatske IgorNobilo je kazao da ih sljedeće godine očekuje jubilarna deseta izložba te da je uvjeren da će i to biti poticaj fotoreporterima da još više energije unesu u svoj posao.

- Kada smo pripremali ovogodišnju izložbu pitali smo se kakva će ona ispasti. Kao što svi znate u novinarstvu su plaće sve manje, a posla je sve više. Iako bi se moglo pomisliti da će se to negativno odraziti na kvalitetu rada to se nije dogodilo iz jednog jednostavnog razloga - onaj koji radi ovaj posao i koji se njemu predaje nema izbora nego ga kvalitetno raditi. Oni koji to nisu u stanju taj su posao odavna napustili, kazao je Nobilo.

Autor "Fotografije godine" je Damir Senčar iz agencije Hina koji je osvojio prvo mjesto u kategorijama Događaj i Reportaža. Fotografije su podijeljene u sedam kategorija, a osim već spomenutih tu su i Svakodnevni život, Priroda i okoliš, Kultura i umjetnost, Portret te Sport. U najbolje hrvatske fotografije uvrštene su i one istarskih autora - Duška Marušića Čičija (PIXELL) te fotoreportera Glasa Istre Manuela Angelinija. Izložba predstavlja i zanimljivu turističku ponudu, budući da se na jednom mjestu može dobiti pregled najvažnijih i najzanimljivijih zbivanja iz Hrvatske u protekloj godini. (Boris VINCEK, snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter