Najbolje fotografije sa susreta puhača u Kašteliru

Najbolji fotomotiv svirača - Ariana Biloslav
Najbolji fotomotiv svirača - Ariana Biloslav

U veseloj atmosferi ispred Turističke zajednice na kaštelirskoj placi nedavno su uručene nagrade najboljima na fotonatječaju s 38. susreta puhačkih orkestara Istre održanog krajem svibnja u Kašteliru. Bio je to prvi takav natječaj u sklopu ove manifestacije, a odazvalo se 12 fotografa, deset amatera i dva profesionalca izvan konkurencije, koji su poslali ukupno 140 radova. Fotografije je ocjenjivao stručni žiri, u kojem su bili Ester Diklić, amaterska fotografkinja, snimatelj Josip Ružić i profesionalni fotograf Nenad Šimunić, te odabrao najbolje u kategoriji grupe, osobe, instrumenta u prvom planu i kolekcije fotografija.

Najbolju fotografiju grupe ili orkestra snimio je Dino Matošević, motiv osobe - svirača ili sviračice - najbolje je uhvatio objektiv Ariane Biloslav, a instrumenta u prvom planu onaj Andreasa Kancelara. Najbolju kolekciju fotografija iz sve tri kategorije imao je Filip Babajko. Autori odabranih radova nagrađeni su večerom u kaštelirskim restoranima, te novčanom nagradom.

U natječaju su još sudjelovali Darko Hrastovčak, Goran Mladenović, Ivana Puškarić, Lili Lea Rušnjak, Nevenka Zajc Medica i Žarko Prce.

Natječaj je organizirao TZ Kaštelir-Labinci uz pomoć PS photography, a dodjela nagrada zaslađena je malom zakuskom koju su pripremile direktorica, djelatnica i volonterka TZ-a Nevenka Kocijančić, Maja Diklić i Ester Diklić, koje su se zahvalile svim fotografima na sudjelovanju i doprinosu, te dodale kako će ova inicijativa sigurno imati nastavak budući da se sljedeći susret limenjaka održava dogodine u Svetom Lovreču, gdje je i sjedište KAF-a, Kluba amaterske fotografije čiji su članovi sudjelovali u ovom natječaju. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter