Najbolje fotografije s ATP turnira u Umagu

Trećeplasirana fotografija Nevena Gerenčira u kategoriji popratnih događanja
Trećeplasirana fotografija Nevena Gerenčira u kategoriji popratnih događanja

Prvo mjesto na natječaju za najbolje fotografije, koji je organiziralo vodstvo umaškog teniskog turnira ATP Vegeta Croatia, u kategoriji "Tenis" osvojio je umaški fotograf Neven Gerenčir. Goran Jakuš iz agencije Pixsell zauzeo je drugo mjesto, a treće je pripalo Jurici Galoiću, također iz Pixsella.

Ove je godine prvi put, u partnerstvu sa Zborom fotoreportera Hrvatske, najpoznatija sportska manifestacija u Umagu organizirala natječaj za najbolje fotografije nastale za vrijeme turnira na sportskim terenima i popratnim zabavnim sadržajima. Natječaj se održao u dvije kategorije, a izabrane su i nagrađene tri najbolje u svakoj, koje su uspjele dočarati ovaj vrhunski sportski događaj i dobru zabavu koju su posjetitelji mogli doživjeti na ovogodišnjem, 23. izdanju turnira.

U drugoj kategoriji - "Popratna događanja turnira" - najbolja je bila fotografija Gordane Anders (firma Danafoto), drugo mjesto zauzeo je Mišo Lišanin (tvrtka Blenda), a Gerenčir je bio trećeplasirani.

Prijavljeno je više od 60 fotografija, a žiri su činili direktorica Izvršnog odbora ATP-a Arlen Brozić, njen suradnik Mauro Teković, potom član Izvršnog odbora Zbora fotoreportera, višegodišnji fotoreporter Reutersa Nikola Šolić i urednik fotografije dnevnika Sportske novosti Robert Valai. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter