Najbolje cripnje Folpa i Tvornice stakla

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolju mesnu cripnju, "Duran cripnju", napravila je ekipa Tvornica stakla, a najbolju riblju, "Hobotnicu po dalmatinski", ekipa Folpi na sedmom Mediteranskm natjecanju u pripremanju jela ispod cripnje "Valbandon ispod cripnje" koje se u nedjelju održalo na valbandonskoj plaži.

Fažanske su penzionerke "Foškice" s punjenim kalamarima osvojile drugo mjesto za riblji meni, a u mesnoj kategoriji druga je došla ekipa O nama se prica s cripnjom nazvanom "Fažanska sarma", a ekipe su nagradene sirom. Na trecem su mjestu završili Bruno boysi s "Ugorom pod zvizdom" i Belci&Belci s mesnom cripnjom "Campana di ferro", a osvojili su šest litara vina.

Konkurencija je bila velika, žiri koji su cinili profesor kuharstva Ljudevit Sabo, fotoreporter Regional expressa Safet Omerovic i Aleksandar Brajic, Perojac koji je posljednje dvije godine ispekao najbolju cripnju, imali su puno posla. Naime, natjecalo se cak 18 ekipa koje su cripnju citavo popodne pekle duž cijele valbandonske plaže. Nakon što su jela bila gotova, porcija koje su koštale 20 kuna, bilo je premalo za sve posjetitelje koji su htjeli kušati ove specijalitete. Neke ekipe cripnje ljubomorno su cuvalepa se tražila porcija više. Samo sedam ekipa radilo je riblju cripnju, a vecina je pod svoje peke, uz krumpir, stavila razne vrste mesa. Nagradu za vjernost - pet litara vina dobila je ekipa Bi Village, koja se natjece svake godine, od prve fešte.

Održana je i degustacija maslinovog ulja, pršuta, kravljih i ovcjih sireva, rakija, meda i lavande istarskih obrtnika, a zainteresirani su mogli pogledati i malu izložbu alata za proizvodnju vina.

Nakon što su podijeljene nagrade posjetitelji su pogledali veliki vatromet iz mora, a cijelu ih je vecer zabavljala grupa Fiesta.


Podijeli: Facebook Twiter